Житомирські велосипедисти про перевагу транспортного засобу. ВІДЕО

  Велосипед — це екологічно та зручно. Україна поки що не входить у першу 10-ку країн, які можна назвати «велосипедними», але статистика показує: щороку популярність цього виду  транспорту швидко зростає. Житомирянин Юрій Милованов на велосипеді їздить вже не перший рік. 

   Існують у Житомирі й громадські організації, які популяризують велоспорт: влаштовують свята та фести, такі от як «Дитяча велогонка» та «Велодень», котрий відбувається в місті вже 10 – й рік поспіль, - розповідає sk1.tv.

  «Ми не рахували, але таким нашим підрахунком десь приблизно півтори — дві тисячі. Є попит на велосипеди в Житомирі, не вистачає трохи інфраструктури. Щодо безпеки. Все залежить від велосипедиста: наскільки правильно їздить і показує себе на дорозі. Якщо є шолом, розпізнавальні знаки, на дорозі помітно вас, є всі аксесуари, то досить реагують. Ти є на дорозі і є повноцінним учасником руху» — розповів учасник ГО «ВелоЖитомир» Антон Клименко.

  Чоловік розповідає: ще більше переваг велосипеда відчув під час карантину, коли громадський транспорт у місті працював із обмеженнями, а виїхати з області було вкрай важко: автобуси не курсували.

  Антон Клименко розповідає: 5 років тому до Житомира приїздили експерти з Данії, і дивувались, чому в нашому місті настільки не розвинене велосипедне життя. Закордонні експерти переконані: Житомир — яскравий приклад комфортного міста для пересування на велосипеді

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework