Житомирщина серед 5 областей, де розпочали тестування газоводневої суміші на закритих ділянках розподільчих мереж

  "Регіональна газова компанія" (РГК) приступила до тестування транспортування суміші природного газу і водню на закритих ділянках газорозподільчих мереж у п'яти областях, повідомив директор РГК Олег Никаноров.

  "Зараз енергетика перебуває на порозі революції, коли чисті види енергії витісняють вуглецеві енергоносії. Це слід врахувати при модернізації нашої газової інфраструктури, яка повинна бути готова до транспортування нових, чистих видів енергії, серед яких і "зелений" водень", - сказав він на Українському енергетичному форумі в Києві ― передає ua.interfax.com.ua.

  У компанії уточнили, що йдеться про тестові операції на експериментальних полігонах у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській та Харківській областях.

  Там також додали, що в умовах надлишкових потужностей системи транспортування газу "зелений" водень може бути використаний для акумуляції енергії в години її надлишку.

  "Регіональна газова компанія", керована Group DF (бізнесмена Дмитра Фірташа), оперує 19 газорозподільчими мережами по всій Україні.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 28/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework