У Житомирі почали рекультивацію ґрунту на території колишньої нафтобази

  Після знезараження ґрунт можна буде використати для технологічних цілей.

   ПрАТ «Нова Лінія», яке входить до групи компаній «Епіцентр» в рамках угоди з Житомирською міською радою та ДП «Науково дослідний інститут нафтопереробної та нафтохімічної промисловості міністерства енергетики та захисту довкілля «МАСМА» розпочала рекультивацію ґрунтів на території колишньої нафтобази (Київське шосе, 4/2) та Міжнародного аеропорту «Житомир» ім. Сергія Корольова, - повідомляє департамент зі зав'язків з громадськістю  ПрАТ "Нова Лінія".

   Нафтобаза була збудована ще у 1918 році, таким чином місто отримало у спадок проблему, яка до приходу інвестора ПрАТ «Нова Лінія» не вирішувалася. Наразі, на ділянці колишньої нафтобази планується будівництво сучасного торговельного центру «Епіцентр».

  «Сьогодні почався процес рекультивації забруднених ґрунтів на територіях нафтобази та аеропорту. За рекомендацією «МАСМА» було обрано сертифіковану компанію, яка має ліцензії на здійснення таких видів робіт та препарат, що буде вноситися в ґрунт», - пояснює представник компанії ПрАТ «Нова лінія» Дмитро Байдюк.

  Рекультивація ґрунту проводиться за допомогою застосування біодеструкторів.

  «Еконадін — це відомий в Україні біодеструктор, який дозволяє ефективно оброблювати ґрунти, забруднені нафтопродуктами», - зазначає директор ДП «НДІ ННП «МАСМА» Олег Картавцев.

  Після обробки ДП «МАСМА» буде здійснювати моніторинг стану ґрунту та за необхідності давати рекомендації щодо подальших дій.

  За словами представника компанії «Екотера», що здійснює роботи з рекультивації на ділянці, Володимира Романчука після обробки ґрунт можна буде використовувати для технологічних цілей, для підсипки доріг, або як проміжний шар для пересипання побутових відходів», - говорить він.

  Проконтролювати процес початку робіт на ділянках виїжджала робоча група до складу якої увійшли голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, міський голова Сергій Сухомлин, представники інвестора та Громадської ради при ОДА.

  «Тривають активні роботи на об'єкті поблизу Житомирського аеропорту ім. С.П. Корольова. Процес рекультивації відбувається в межах чинного законодавства, без жодних правопорушень. Але при цьому питання залишається на постійному контролі. Також дякуємо ПрАТ «Нова Лінія», що взяли до відома рекомендації, озвучені на минулій нараді», - написав на своїй сторінці у «Фейсбук» голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 11/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework