Чому в Новограді 50 активістів з плакатами прийшли до поліції і в центр міста

  Близько 50 активістів із плакатами прийшли до відділку поліції, щоб дізнатися, як триває розслідування аварії, під час якої постраждав Вадим Баранніков.

  11 листопада до активістів вийшли слідчий Вадим Климчук, т. в.о. начальника відділу поліції Роман Степарук, заступник начальника-начальник слідчого відділу Іван Запоточний та пресофіцер Інна Вовченко, передає novograd.city.

  Нового начальника поліції не було — він у відпустці.

  Далі було щось на кшталт пресконференції. Активісти розгорнули плакати "ВАДИМ НЕ ВИННИЙ, ЩО ХТОСЬ МУД@АК", "ВИПИВ? ЇДЬ ЗА ГРАТИ!", "УСНЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СУДУ ДОЗВОЛЯЄ ВБИВАТИ?", "ГАЛЬМУЙ! РЕАНІМАЦІЯ НЕ ГУМОВА" і почали ставити питання поліцейським.kd12111908 1

  Перше, про що питали, на якому етапі слідство і коли його передадуть до суду. На що Запоточний сказав, що це планують зробити до кінця листопада:

  – Зараз ми чекаємо висновків експертиз, як тільки вони надійдуть – передамо справу до суду.kd12111908 4

  Також цікавилися, чи задовольнив вирок суду, який винесли водієві за водіння у не тверезому стані, поліцію. Нагадаємо, що це було усне попередження. На що отримали відповідь: "Це не в нашій компетенції. Ми не маємо права втручатись у діяльність судових органів".

  Питали і про засідання суду з аналогічного випадку, яке ще не відбулось: "Чому його затягують".kd12111908 5

  На це відповіла Інна Вовченко:

  – Суд вже призначав один раз засідання з цього провадження. Зараз підозрюваний перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Він, отримавши повістку, не повідомив про це поліцейських та проігнорував засідання. Тому його перенесли на іншу дату.

  Далі досить на підвищених тонах говорили про те, чому поліція нічого не зробила, щоб покарати підозрюваного, на що правоохоронці апелювали, що зробили активісти.

  Питали, хто слідкує за підозрюваним, чи виконується цілодобовий домашній арешт. Поліцейські запевнили, що це питання вони контролюють.

  Запитали також, які докази потрібні, коли хтось побачить підозрюваного на вулиці.

  – Потрібні фото або відеофіксація чи повідомляєте 102, – відповіли поліціянти.

  Після зустрічі з поліцейськими активісти пішли до кола, що в центрі міста. З плакатами вони стали у напрямках руху автівок. Також роздавали листівки з інформацією про Вадима та як можна допомогти хлопцеві.kd12111908 2

  Про те, чому активісти прийшли до поліції, Novograd.city розповіла подруга Вадима Анастасія Сініченко.

  – Вже двічі ми приходили в поліцію, спілкувалися з начальником, який запевнив, що нас готові прийняти в прийомні години, здається, у вівторок. Він сказав, що викличе слідство і ми поговоримо. Коли ми (активісти) прийшли в назначений час, до нас ніхто не вийшов, сказали прийти у п’ятницю. Але й того дня до нас не вийшли. Тому ми вирішили показати, що ми все контролюємо, таким чином зібралися люди, яким дійсно болить історія Вадима, а також тема ДТП і п’яних за кермом. Узяли з собою плакати, щоб нас побачили і почули, бо тема болюча не лише для нас, а й для усього суспільства. Це вже не вперше, коли людина не несе покарання за скоєний злочин.kd12111908 3

  Хто ще, крім активістів, був із вами?

  Я дуже здивувалася, адже прийшло справді багато людей. Це надзвичайно приємно, адже зазвичай у нас на подібні акції збирається однакова кількість людей і ми їх знаємо поіменно. Сьогодні були родичі Вадима, ми, його друзі, самооборона, а також багато незнайомих мені людей. Гадаю, що наше оголошення у Facebook стало наслідком того, що прийшли люди, які незадоволені тим, що коїться.

  Як далі плануєте діяти?

  Ми слідкуємо за слідством, підемо на всі необхідні суди, співпрацюватимемо з адвокатом. Ми не зупинимось. Також не полишаємо нашу ідею зібрати Вадиму гроші на реабілітацію – це пріоритет, адже потрібна велика сума.

  Чому ви пішли в центр міста?

  Ми хотіли продемонструвати, що загалом ця проблема не закінчується на Вадимові. Щодня трапляються подібні ДТП. У зв’язку з цим ми привертаємо увагу людей до того, що це наша біда і люди самі допускають, що так стається.  Нам сподобалося, що люди адекватно реагували і дякували за те, що ми не лишаємося осторонь цієї проблеми. Коли ми стояли на колі, водії махали нам руками, висловлюючи таким чином підтримку. Ця проблема, можна сказати, геноцид нації, бо щодня чуємо у новинах повідомлення про ДТП.

  Нагадаємо, що аварія, у якій підозрюють водія, сталась у суботу ввечері, 19 жовтня, на вулиці Герцена. Автомобіль Volkswagen Caddy на великій швидкості збив чоловіка. Ще двоє людей дивом не постраждали.

  Керманич цього року чотири рази притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, двічі з них – за кермування у нетверезому стані.

  Стан Вадима Бараннікова – стабільно тяжкий. Хто хоче допомогти родині – картка батька – Ощадбанк 5167 4901 8119 2247 (Баранніков Петро) або картка дружини – ПриватБанк 5168 7574 0487 3277 (Михайлова Юлія).

Інна Попова

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

   

Последнее изменение Вторник, 12/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework