Справа про держзраду: захисту Муравицького відмовили у відводі суддів

  Корольовський районний суд міста Житомира відмовив захисниці підозрюваного у державній зраді журналіста Василя Муравицького у відводі колегії суддів, яка нині слухає його справу.

  Про це із зали суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «Заслухавши думку сторін, суд доходить висновку, що підстави, передбаченні статтями 75-76 КПК України для задоволення відводу відсутні. Під час судового розгляду забезпечуються процесуальні права обвинуваченого в повному обсязі. Керуючись статтею 81 КПК України суд постановив відмовити у задоволенні клопотання сторони захисту про відвід усієї колегії суддів. Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає», - йдеться в ухвалі.

 Адвокат Муравицького Світлана Новицька заявила клопотання про відвід колегії у складі трьох суддів, мотивуючи тим, що у суді відсутні принципи права рівності сторін та справедливий баланс за визначенням Європейського суду з прав людини. За її словами, суд не звертає уваги на порушення права на захист Муравицького, а відтак домінує сторона обвинувачення. Захисниця додала, що дії суду викликають у неї сумніви у неупередженості та незалежності колегії суддів.

  Прокурор Вадим Левченко виступив проти задоволення цього клопотання, називаючи аргументи адвоката підсудного "правовою вакханалією".

  «Захист розуміє, що тягар доказів є беззаперечним, і вони конкретно свідчать про вчинення Муравицьким злочинів, і вдається до маніпуляцій нормами КПК України та рішеннями Європейського суду з прав людини. Негласні слідчо-розшукові дії проведені у відповідності до вимог КПК на підставі рішень суддів. Ці всі рішення та ухвали надані стороні захисту. Натомість починається правова вакханалія з їхньої сторони», - зауважив Левченко.

  Крім того, суд відхилив і клопотання адвоката Муравицького про визнання очевидно недопустимими 9 ухвал апеляційного суду про проведення негласних слідчо-розшукових дій та долучив їх до матеріалів справи.

  Сьогоднішнє засідання у справі Муравицього тривало із 4 перервами. На ньому також були присутні представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Утім, від спілкування із журналістами вони відмовилися. Кажуть, що приїхали на суд з метою моніторингу дотримання прав людини у межах свого мандату.

  Як повідомлялося, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

  Підозрюваний перебував під вартою, а 27 червня 2018 року суд замінив йому запобіжний захід на домашній арешт.

  Замість трьох адвокатів, які представляли інтереси Муравицього, у нього нині одна захисниця Світлана Новицька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Суд продовжив домашній арешт журналісту Муравицькому

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Вторник, 26/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework