«Відмив» майже 1,3 млн грн на спорудженні селищних водогонів – на Житомирщині судитимуть підрядника

«Відмив» майже 1,3 млн грн на спорудженні селищних водогонів – на Житомирщині судитимуть підрядника

  Прокурори Бердичівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного товариства за фактом  заволодіння чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

  За даними слідства, зловживання з бюджетними коштами скоїв директор приватного товариства протягом 2019-2020рр під час спорудження систем водопостачання та водогону в смт. Червоне та с. Авратин Бердичівського і Житомирського районів (раніше Андрушівський та Любарський).

  Так, підрядник насправді не виконав у повному обсязі передбачених проектами робіт, однак, звітуючи перед замовниками, вніс до офіційних документів неправдиві відомості. Зокрема, збільшив обсяг використаних матеріалів та зарахував навіть не виконані будівельні роботи, зазначивши їх вартість і обладнання, яка не відповідала затвердженому кошторису.

  Експертизою встановлено, що на підставі неправдивих документів селищними радами підряднику зайво перераховано з бюджету кошти на загальну суму майже 1,3 млн  грн.

  Прокурором у межах кримінального провадження заявлено позов про стягнення з обвинуваченого на користь селищних рад заподіяної шкоди у повному обсязі.

  Також, з метою відшкодування заподіяних територіальним громадам збитків, накладено арешт на майно обвинуваченого – транспортні засоби і напівпричепи.

  Злочин викрито Бердичівською окружною прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області та Бердичівським райвідділом поліції, який проводив досудове розслідування.

  Додатково: обвинувальний акт стосовно спільника обвинуваченого – інженера з технічного нагляду, який мав би перевірити якість, обсяг робіт та відповідність затвердженим проектам наразі розглядається у суді.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework