Резервісти ДШВ: «Зараз такий час, коли ми дуже потрібні Батьківщині»

  – Ми щороку проходимо навчальні збори для відновлення практичних навичок, щоб бути в постійній готовності, – розповідають резервісти, які проходять підготовку на Житомирщині. – Воєнний стан ми зустріли будучи на полігоні, і добре розуміємо, що зараз такий час, коли ми дуже потрібні Батьківщині. 

 

  Резервісти-десантники Олександр та Володимир – корінні Одесити, товаришують більше десяти років, починаючи зі строкової служби в лавах 25 окремої повітрянодесантної бригади. Олександр – машиніст електропоїзду, а Володимир – менеджер по продажам.

  Загалом, протягом місяця, кілька сотень резервістів оперативного резерву першої черги однієї із військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відновлюють практичні навички в польових умовах.

ДШВ1

  Цього морозного дня, резервісти-десантники виконували навчальні стрільби зі стрілецької зброї. Досвідчені інструктора з практичним бойовим досвідом навчали їх різним тонкощам та деталям, які необхідні під час реального бойового зіткнення.

  – Хоч на вулиці і досить прохолодно, проте командири та інструктора нам не дають змерзнути, – посміхаючись розповідає резервіст Михайло з Миколаївщини. – Я сам маю бойовий досвід, однак з часом деякі моменти можуть забуватися. Тож чітко виконуємо все, чому навчають на заняттях.

  Вони всі різні за віком та за професією, більшість має за плечима досвід ведення бойових дій. Хтось проходив службу по мобілізації, хтось по контракту. Проте, звільнившись в запас, ці чоловіки вирішили піти до оперативного резерву, щоб в разі необхідності стати на захист України.

  – Наші побратими десантники, як і решта Збройних Сил України вже майже п’ять років ведуть бойові дії. В разі повномасштабного вторгнення – ми прийдемо їм на допомогу, – підкреслили резервісти однієї із військових частин Десантно-штурмових військ.

ДШВ2

Прес-служба командування ДШВ ЗС України

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework