×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Лісівники Малинського лісгоспу АПК борються проти сміття

  Ліс - це не просто економічний ресурс, а без перебільшення, «легені» планети – він впливає на якість повітря, ґрунту, води.

  А зміни клімату на планеті напряму залежать від стану лісових екосистем. Про це знають усі. Але смітники і цілі звалища побутового сміття у наших лісах - не рідкість. Їх особливо багато неподалік населених пунктів. Лісівниками доводиться регулярно прибирати такі місця. Також колектив Малинського лісгоспу АПК велику увагу приділяє чистоті прилеглої до своїх садиб території. Працівники лісгоспу власноруч збирають сміття та оздоблюють обійстя управління та лісництв, - про це повідомляють в групі Малин - Акценти у Фейсбук.

  Ми намагаємося змінити ставлення до природи не лише власним прикладом, а й наочністю. Наш інформаційний стенд «Ліс – не смітник», показує скільки років розкладаються пляшки, недопалки, різноманітні упаковки та безліч інших, вже звичних для нас, речей – десятки років. Про шкідливі речовини, які впродовж цього часу потрапляють у ґрунт, воду, повітря, годі й говорити. Дізнатися більше про це можна під час прогулянки нашою «Екологічною стежкою».

  Для відпочинку у лісі жителів і гостей Малинщини нашими працівниками облаштовано більше двадцяти рекреаційних ділянок. На їх території - місця для прийому їжі, захищені вогнища, туалет та сміттєві баки, або ящики. У рекреаціях неодмінно є нагадування про необхідність залишати місце відпочинку чистим.

  Щорічно на території України, за різними джерелами, утворюється близько 28 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ. Чимало людей дозволяють собі вивезти та залишити сміття в лісі, через абсолютну безкарність. Окрім недієвого природоохоронного законодавства причиною засмічення лісу є нерозуміння деякими людьми справжніх наслідків та низька екологічна свідомість. Але зробити довкілля чистішим може кожен - просто зібравши сміття.

 

Последнее изменение Пятница, 30/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework