×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Управління Малина планує закупити спортивно-ігровий комплекс за півмільйона гривень

  ІнфоМалин поцікавився в депутатів Малинської міської ради та в управлінні ЖКГ про деталі закупівлі

  12 листопада на порталі ProZorro з’явилася закупівля на придбання обладнання за 515 000 гривень від управління ЖКГ Малина. У цю суму входить: один ігровий та два спортивні комплекси (тренажери та комплект для занять воркаутом).

  Ми поцікавилися в депутатів міської ради, чи відомо їм про тендер і, чи знають вони про місце встановлення придбаних комплексів.

  Ірина Дмуховська, голова постійної комісії з питань економічного розвитку, підприємництва, сфери обслуговування, житлово-комунального господарства та комунальної власності, повідомила наступне:

  «Про місце встановлення мені нічого невідомо. Це вам потрібно звертатися безпосередньо до управління ЖКГ. На нашій комісії це питання точно не розглядалося. Можливо, на бюджетній говорили про це».

  Ми зателефонували до управління ЖКГ. Запитали контактну особу по даній закупівлі: Василя Добровольського. Але його не було на робочому місці, тому без керівництва нам відмовилися надавати коментар. З аналогічним запитанням ми звернулися і до інших депутатів.

  «Ви знаєте перший раз чую про це. Ми приймаємо багато рішень, тому мені варто перевірити документацію, щоби не викривляти інформацію. Та все одно — це гарна новина, що в Малині планується таке оновлення. Радію, навіть, якщо ці майданчики й не на моєму окрузі будуть встановлені. Але питання мене зацікавило, тому вивчу інформацію стосовно даної закупівлі», — розповілала ІнфоМалин Олена Мороз, депутат Малинської міської ради, член бюджетної комісії.

  «Не пам’ятаю, щоби ми розглядали майданчики на таку велику суму. Такого точно не було. Були дешевші приклади по 30–35 тисяч гривень. Але це була субвенція з області, тобто ми просили й нам давали кошти на придбання», — зазначив Віталій Лукашенко, депутат Малинської міської ради, член комісії з питань економічного розвитку, підприємництва, сфери обслуговування, житлово-комунального господарства та комунальної власності.

  Крім цього, ми вирішили перевірити собівартість товарів, які збирається закупити управління ЖКГ. Для порівняння цін, узяли приклади українських виробників.

  Так, Ігровий комплекс «Корабель» орієнтовно коштуватиме 310 000 гривень. Він буде найдорожчим предметом даного тендеру.

  Частини спортивного комплексу «WORKOUT» орієнтовно коштуватимуть до 83 100 гривень.

  Спортивний комплекс «Тренажерів» — до 76 500 гривень.

  Загалом виходить ціна близько 469 600 гривень. Звичайно, це орієнтовно. До того ж у тендерній документації зазначається, що в ціну закупівлі вже включена доставка. Лишається 45 400 гривень, які ймовірно мають піти на транспортування та встановлення.

  Як бачимо з матеріалів тендерної закупівлі, «місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 11601, Україна, Житомирська область, МАЛИН, вул. Дорошок,20» — округ Галини Оксьоненко, члена ВО «Батьківщина», яка стала депутатом у цьому році, замінивши Максима Омельченка.

  Звісно, це приємна новина для жителів мікрорайону, але чи можуть такі «скромні» закупівлі бути поза полем зору депутатів? А кулуарно дехто з обранців зазначає, що такі «подарунки» залежать від партійної приналежності та розподіляються квотно.

Джерело: infomalin.biz

 

 

Последнее изменение Вторник, 27/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework