Тридцятка повернулась додому

   Протягом трьох днів військові "тридцятки" приїжджали на залізничний вокзал.

   Героїв зустріли родичі, волонтери, прийшли і просто небайдужі містяни, - розповідає novograd.city.

  — Військовики будуть дислокуватись на місцевому полігоні. Там вже зроблене наметове містечко. Але підрозділи, які приїдуть буду вже його під себе підлаштовувати, — розповідає прес-офіцер 30 ОМБр Іван Бурдюг.

  За період ротації (5 місців), перших два місяці особовий склад буде відпочивати. Залишиться незначна кількість військовиків, щоб привести до ладу озброєння та техніку.

  Після відпочинку на військових чекають навчання, злагодження відділень, взводів, рот. Вони покращать взаємодію між бійцями. Спочатку будуть одиночні навчання, де кожен військовослужбовець покращить свої вміння, далі — навчання у відділеннях і так далі, а в кінці будуть бригадні навчання. Вони пройдуть на чернігівському полігоні.

  — В місті буде бригада до 4 місяців. І в кінці вересня на початку жовтня маємо поїхати на чернігівський полігон, — продовжує Іван Бурдюг.

  Загалом "тридцятка" була в зоні ООС майже 8 місяців. За цей час були і загиблі, і поранені. В основному поранення кульові — працював снайпер.

n 2906189 1

  Зона відповідальності бригади простягнулася від Красногорівки до окупованого Докучаєвська. На двох напрямках хлопці просунулися вперед, зокрема бійці 7-ї механізованої роти та 4-ї механізованої роти, завдяки чому стали ближче до окупованого Донецька.

  — Усього вистачало, хіба що за домашньою кухнею сумували. Було все. Приїжджав до хлопців на позиції разом із журналістами і волонтерами то вони говорили, що у вас найкращі, атмосфера і мікроклімат в колективах, — говорить прес-офіцер.

  Розповів Іван і про нове озброєння, яке отримали воїни.

  — Після чотирьохмісячного навчання в іноземних інструкторів у Десні, снайпери бригади отримали нові гвинтівки, які значно кращі за попередню їхню зброю. Також дали противотанковий копмлекс "Стугна-П" — протитанковий ракетний комплекс розробки Київського конструкторського бюро "Луч". Але їм ми не користувались, бо танкових боїв не було.

  В основному бої велись на відстані 250-300 метрів. Але були випадки близькоконтактних боїв, коли ми помічали їхні розвідувально-диверсійні групи.

  Дивлячись на військових, помічаєш, що ні на одному з обличь немає гніву, роздратування. Лиш сумний погляд в очах передає неймовірний тягар пережитого. Вони щасливі просто від того, що повернулися на маленьку батьківщину, їх зустрічають рідні, друзі та вдячні за мир і спокій люди.

  Також приємною несподіванкою для військових став подарнунок від генерального партнера Lesia Grand Fest Віктора Мельника.

  Він передав керівному складу бригади 200 квитків на фестиваль, який проходить цими днями у місті, щоб хлопці разом із родинами відволіклись від непростого життя на передовій і наповнились позитивними емоціями.

n 2906189 1

Фото Івана Бурдюга

Джерело: novograd.city

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework