×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині вирощують дуб у горщиках

Дуб у горщиках вирішили вирощувати заради експерименту лісівники Ружинського лісництва Попільнянського держлісгоспу.

Розведенням цього лісового красеня тут займаються давно, майже 85% місцевих лісових угідь складаються з твердолистяних порід, а половина із них — дуб, і частково — граб, повідомляє Житомирщина

Щоправда, останні посушливі роки внесли деякі корективи в роботу лісівників. Вони все більше висаджують насіння популярних лісових культур у закритих приміщеннях, теплицях і горщиках. Нещодавно, наприклад, спорудили теплицю для вирощування сіянців декоративних рослин; їх охоче закуповують для благоустрою офісів, парків, прибудинкових територій.

А в цьому році ружинські лісівники спробували вирощувати саджанці дуба у спеціальних пакетах, під накриттям.

— У закритій кореневій системі при регулярному штучному зволоженні дубовий пагін швидко росте, — розповідає лісничий Ружинського лісництва Володимир Коноваленко. — І ми його, також у пакеті, привозимо на визначену ділянку, розрізаємо пакет і висаджуємо у відкритий грунт, не порушуючи кореневу систему. Такі сіянці, як правило, майже всі виживають. Тож ми сподіваємося, що таким чином збільшимо кількість здорових насаджень дуба, — зазначає Володимир Іванович.

Загалом ружинські лісівники цьогоріч заготували 100 тисяч таких пакетів. Левова частка «пакетованих» саджанців висаджена на 5 гектарах ще в цьому році, а все інше висадять наступної весни. І якщо цьогорічний експеримент буде вдалим, то лісівники планують надалі вирощувати у пакетах і горщиках не лише дубові саджанці, а ще багато видів місцевих адаптованих лісових культур.

Последнее изменение Понедельник, 28/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework