Житомирщина: ТВК порушила строки формування виборчих округів

Баранівська міська виборча комісія із запізненням в один день утворила виборчі округи для проведення чергових місцевих виборів.

На сайті Баранівської міської ради оприлюднено постанову ТВК про утворення виборчих округів, датовану 10 листопада 2016 року.
Однак у ч. 4ст. 17 Закону України «Про місцеві вибори» зазначено, що для проведення виборів депутатів міської (міста без районного поділу, міста, до складу якого не входить інше місто, село, селище), районної в місті ради відповідна міська, районна в місті територіальна виборча комісія не пізніш як за 38 днів до дня чергових або перших місцевих виборів утворює територіальні виборчі округи, - повідомляє ГМ "ОПОРА".

Оскільки вибори міського голови та депутатів Баранівської міської ради призначено на 18 грудня, одномандатні виборчі округи комісія мала б утворити до 9 листопада.

Таким чином, 26 виборчих округів для проведення чергових місцевих виборів у Баранівці сформовано з порушенням чинного законодавтва.

Як пояснив спостерігачеві ОПОРИ голова Баранівської міської виборчої комісії Ігор Мельник (від «БПП «Солідарність»), засідання з утворення виборчих округів спершу провели вчасно – 9 листопада. З 18-ти членів комісії були присутні 15, рішення було прийнято голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів комісії. Проте, як з’ясувалося, відповідно до ч. 14 ст. 27 Закону України «Про місцеві вибори», рішення виборчої комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів від складу комісії, а не від присутніх. Зважаючи на це, комісія вирішила провести повторне засідання з утворення виборчих округів 10 листопада.
Водночас секретар Баранівської МВК Лариса Довга (від партії «Нова держава») повідомила представнику ОПОРИ, що, на її думку, справжньою причиною повторного голосування було те, що голові Баранівської райдержадміністрації та потенційному кандидатові на посаду голови Баранівської міської ради Миколі Вельчинському не сподобалася «нарізка» округів, зроблена на засіданні комісії 9 листопада, тож він змусив голову виборчої комісії Ігоря Мельника їх переформатувати.

Последнее изменение Понедельник, 21/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework