Поблизу Житомира знайшли 500-кілограмову авіаційну бомбу

6 вересня, близько 12:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення у лісі, поблизу с. Зарічани Житомирського району, підозрілого вибухонебезпечного предмету досить великих розмірів.


Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.
Дзвінок поступив від «мисливців» за металом, які й натрапили на небезпечну знахідку.
До місця виклику виїхали піротехніки Управління ДСНС Житомирщини, які ідентифікували даний предмет як фугасна авіаційна бомба (ФАБ-500) часів минулих війн. Небезпечне місце виявлення піротехніки огородили та виставили охорону.
У подальшому було прийнято рішення щодо знищення бомби на місці виявлення, адже при знаходженні у грунті уже понад 70 років транспортувати її було досить небезпечно, до того ж маса боєприпасу становила 500 кг. Загалом було залучено 4 чоловіка групи піротехнічних робіт, 5 рятувальників і 6 працівників місцевого лісгоспу на пожежній техніці для гасіння пожежі, що могла виникнути після вибуху. Ще 8 співробітників Управління ДСНС в області для забезпечення постів безпеки по периметру проведення підривних робіт та фельдшер-рятувальник для надання, у разі необхідності, першої долікарської допомоги.
Вже сьогодні після полудня на місці виявлення бомби пролунав гучний вибух, що свідчив про повне знищення небезпечного відлуння війни. Загиблих та травмованих, на щастя, не має.

Последнее изменение Среда, 07/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework