4 млн 677,5 тис. грн витратила Новоборівська селищна об’єднана територіальна громада. Але ж куди?

Майже рік у Житомирській області функціонують 9 об’єднаних територіальних громад. І сьогодні вже є показові результати децентралізації. 

У 2016 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в області реалізується 38 об’єктів на загальну суму 109,6 млн грн. Із загальної кількості об’єктів 6 – в ОТГ. У 3 об’єднаних територіальних громадах вже створено опорні школи. Це навчальні заклади, що дозволять забезпечити кращий доступ до якісної освіти дітям з сільської місцевості. Про це повідомляє перс-служба Житомирської ОДА.

Керівники ОТГ Житомирщини продовжують ділитись тими результатами, яких вони досягли, та тими перевагами, які отримали жителі громад.

Новоборівська селищна об’єднана територіальна громада Хорошівського району. У складі – 18 населених пунктів, у підпорядкуванні – смт Нова Борова, села Кропивня, Небіж, Фасова, Ягодинка. Населення складає близько 10 тис. жителів. Голова – Рудюк Григорій Лаврентійович.

«Найбільше, що цікавить жителів нашої громади, це – якість надання послуг освіти, охорони здоров’я і соціального захисту. Сьогодні я можу з впевненістю сказати, що ми активно рухаємось в цих напрямках. Адже в минулому році ми відкрили повністю реконструйований ЦРД «Казка». Цього року наші діти пішли у відновлену Новоборівську гімназію та навчатимуться в опорній школі – Новоборівському ЗНЗ-ліцеї. Крім цього, здійснюється капітальний ремонт доріг, а за безпекою життя жителів уважно слідкує оновлена пожежна охорона. Звичайно, це лише початок. Проте початок вдалий та результативний», – наголошує голова Новоборівської ОТГ Григорій Рудюк, розповідаючи про те, що змінилося в житті жителів.

В 2015 році було реконструйовано та відкрито Центр розвитку дитини «Казка» в смт Нова Борова. Вартість реконструкції складає 1,5 млн грн за кошти ДФРР та місцевого бюджету. Виконано наступні роботи: утеплення фундаменту, замінено усі вікна та двері на енергозберігаючі, зовнішні стіни покрито утеплювачем, улаштовано систему водовідводу з покрівлі будівлі, проведено термосанацію, що дозволить економити енергоресурси на 30%.

Також в минулому році Новоборівська селищна рада у щорічному конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» виборола перше місце за напрямком «Енергозбереження та енергоефективність». Проект мав назву «Співробітництво громад в організації місцевої пожежної охорони смт Нова Борова». У рамках його реалізації повністю оновлено занедбане приміщення пожежної охорони в селищі, придбано сучасне обладнання та автотехніку.

Цього року Новоборівська ОТГ отримала 4 млн 677,5 тис. грн державної субвенції, які використані для:

– будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям в смт Нова Борова;
– реконструкції частини приміщень бібліотеки для розміщення відділу освіти, охорони здоров’я та соціально-культурної сфери в смт Нова Борова;
– реконструкції котельні Кропивнянської ЗОШ I-III ступенів;
– ремонту покрівлі приміщення ЦРД «Сонечко» в смт Нова Борова;
– реконструкції гідроспоруди в с. Кропивня;
– реконструкції Новоборівської гімназії (на реконструкцію приміщення виділено кошти з ДФРР в сумі 6 млн 203,208 тис. грн: цокольне приміщення відремонтовано та було замінено систему тепломережі, утеплено дах і фасад, замінено вікна);
– капітального ремонту доріг по вул. Сонячна та Незалежності в смт Нова Борова;
– створення опорної школи на базі Новоборівського ЗНЗ-ліцею.

Про результати реформи децентралізації в інших об’єднаних громадах Житомирщини – незабаром на сайті ОДА.

Последнее изменение Среда, 07/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework