×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Олексій Павленко: Аграрна сфера буде локомотивом української економіки

22 січня в рамках робочого візиту до Житомирщини Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко зустрівся з професорсько-викладацьким колективом та студентською молоддю Житомирського національного агроекологічного університету.

Міністр ознайомив присутніх на заході з основними напрямками Програми дій Уряду у 2015 році в аграрній сфері. Це земельна реформа, державна підтримка, міжнародна торгівля та продовольча безпека, - про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

За словами Олексія Павленка, на міжнародній арені Україна стає годувальницею світу. Китайські партнери вже готові збільшувати обсяг імпорту товарів з нашої держави в два рази.

«За результатами минулого року країна досягла об’ємів виробництва 64 млн. тонн. Це рекордні показники, не зважаючи на втрати врожаю в Луганській, Донецькій областях та Криму, які складають близько 1,5 млн. тонн. Маємо серйозні експортні показники – більше 30 млн. тонн. Аграрна сфера є реальним локомотивом економіки», - наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України.

Олексій Павленко також відмітив, що минулого року Україна посіла в світі третє місце як експортер зерна та кукурудзи, і перше місце з експорту соняшникового насіння та олії. За його словами, кількість експорту за майбутні 3-5 років має збільшитися вдвічі.

«Наша мета, щоб Україна потрапила до рейтингу країн, в яких легко робити бізнес, в числі перших п’ятидесяти. Для цього у нас є всі можливості, необхідно прибрати перепони та створити відповідні умови для ведення підприємницької діяльності», - запевняє Міністр.

Серед основних напрямів діяльності високопосадовець назвав розкриття експортного потенціалу в інтересах держави, і вже зараз Міністерство аграрної політики та продовольства України проводить серйозну роботу з освоєння нових ринків.

«Рік буде непростим через економічні проблеми та військову ситуацію. Проте аграрна сфера стане прибутковою галуззю, ми відкриємо нові ринки та будемо локомотивом української економіки», - підсумував свій виступ Олексій Павленко.

Далі Міністр аграрної політики та продовольства України відповідав на запитання присутніх на зустрічі, а також спілкувався з журналістами.

Після екскурсії по Житомирському національному агроекологічному університеті високопосадовець долучився до акції «Ланцюг єдності», присвяченій Дню соборності України в Житомирі.

n 2201152568

n 2201152568

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework