×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Виборчі вересневі тренди Житомирщини – фальсифікат агітації, чорний піар та виборче благодійництво

Сьогодні у Житомирі експерти ОПОРИ розповіли про особливості позачергових парламентських виборів по Україні та області, активність кандидатів в округах, форми введення агітації, найпоширеніші порушення виборчого законодавства, заміни в окружних виборчих комісіях.

«Виборчі вересневі тренди Житомирщини це – фальсифікат агітації, чорний піар, виборче благодійництво, маніпуляції недосконалим законодавством та «фаворити по активності» 5 діючих нардепів по 6 округах», - говорить координатор мережі ОПОРА Жанна Чмут.

На Житомирщині ОПОРА встигла зафіксувати кілька порушень. Наприклад, ОКВ у окрузі №67 не розпочала вчасно свою роботу. Там була заміна і секретаря, і голови комісії. Також голову комісії змінили у окрузі №66. За словами Жанни Шмут: «Новий голова комісії – підприємець із Львова. Тож тут виникає питання, як житель Львову має координувати роботу виборчої комісії на Житомирщині».

Також, координатор розповідає про білборди з рекламою партій та мажоритарників, яка не відповідає чинному законодавстві. Також кандидати, не надають графік свої зустрічей із виборцям та значною мірою спекулюють на темі АТО

У шести округах Житомирщини балотуються 5 діючих народних депутатів. Усі депутати їздять по селам та проводять зустрічі із виборцями, ще далеко до того, як були зареєстровані як кандидати у депутати.

Також координатор зазначила, що способи агітації на теперішніх виборах, нічим не відрізняються від попередніх. «Чим ближче до виборів, тим більше стає благодійників. Кандидати активно дарують подарунки, встановлюють дитячі майданчики,  – каже Жанна Чмут. – Хоча, як можемо помітити зменшила кількість агітаційних палаток, але рекламу та зустріч із виборцями ніхто не відміняв».

За слова координатора ОПОРИ на Житомирщині у день виборів працюватиме 140 короткотермінових спостерігачів. Про місце перебування, вони дізнаються безпосередньо за добу до виборів.

n021014829

n021014829 1

n021014829 2

Последнее изменение Четверг, 02/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework