×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Нацбанк ввів в обіг нові монети номіналом 1 і 5 гривень

Монети вийшли обмеженим тиражем і присвячені 70-річчю Перемоги у Другій світовій війні.

Національний банк ввів в обіг пам'ятні монети "70 років Перемоги 1945 -. 2015" номіналом 5 гривень тиражем 35 тисяч штук і номіналом 1 гривня тиражем 7 мільйонів штук, повідомляє «Кореспондент» із посилання прес-служба НБУ.

Лицьова сторона (аверс) нової монети номіналом 1 гривня аналогічна монеті з Володимиром Великим, яка була введена в обіг в 2004 році. На зворотному боці замість князя зображено стилізовану композицію: солдатська каска і квіти маку; зліва - напис 1945 року, праворуч - 2015; трикутники, що символізують полум'я свічок; вгорі - напис "70 лет років Перемоги".

На аверсі нової монети номіналом 5 гривень розміщена вгорі напис півколом "Україна", під якою малий Державний Герб України, стилізована композиція, що символізує життя: дерево роду, на тлі якого в гнізді на гілці калини сидить птах, праворуч розташований рік карбування монети - 2015, унизу номінал - 5 гривень, ліворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України. На реверсі монети розміщено стилізовану композицію: солдатська каска і маку - символи пам'яті, ліворуч напис "1945", праворуч - 2015; трикутники, що символізують полум'я свічок, вгорі напис півколом "70 років Перемоги".

"Монети увічнюють подвиг українського народу, його значний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні. Монети присвячені 70-річчю перемоги над нацизмом у Європі. З перших днів війни до жовтня 1944 року центральною ділянкою всього європейського театру воєнних дій Другої світової війни була територія Україна, яка зазнала величезних людських і матеріальних втрат ", - говоритися в повідомленні

Художниками при розробці монет виступили Володимир Таран, а також Олександр і Сергій Харуки. Скульпторами значаться Дем'яненко Анатолій, Атаманчук Володимир.

нові монети 1 і 5 гривень

нові монети 1 і 5 гривень

Прочитано 823 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework