×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині планують затвердити обласні бюджети до 18 січня

Під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка 13 січня відбулася селекторна нарада з головами обласних державних адміністрацій щодо питань бюджетної децентралізації та затвердження місцевих бюджетів.

Участь у ній взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз та перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«У першу чергу у територій є бюджетна самостійність, відтепер, не чекаючи прийняття центрального бюджету, можна приймати власні бюджети», - зазначив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр України наголосив на тому, що всі області повинні прискорити цей процес та невідкладно затвердити свої бюджети.

«Якщо людина платить податки, вона має право чітко знати, на що використовуються ці кошти. Бюджетна децентралізація передбачає, з одного боку, можливість як встановлювати ставки податків, так і збирати ці податки, а з іншого боку – відповідальність місцевої влади перед громадою», - відмітив Арсеній Яценюк.

Цьогоріч скорочено податки з 22 до 11, тобто вдвічі зменшено загальну кількість податків в Україні. Голова Уряду наголосив на тому, що є нові можливості та закликав керівників областей скористатися ними, і починати працювати в нових, хоча і непростих реаліях.

Міністр фінансів України Наталія Яресько наголосила, що зміни у законодавстві надали самостійність у прийнятті рішень з формування та використання бюджетних коштів, а це сприятиме формуванню нових і прогресивних відносин в управлінні бюджетними ресурсами.

За її словами, це також є збільшенням мотивації до нарощування дохідної бази місцевих бюджетів.

«В цілому ресурсність місцевих бюджетів на 2015 рік складає 256, 9 млрд. грн., що на 20,6% більше у порівнянні з минулим роком», - зазначила Міністр фінансів.

Наталія Яресько вказала, що процес затвердження місцевих бюджетів розпочався ще у грудні 2014 року та наголосила на тому, що у найкоротші терміни потрібно затвердити усі місцеві бюджети. Станом на 12 січня 2015 року затверджено 356 місцевих бюджетів. Дев’ять обласних бюджетів заплановано затвердити до 18 січня.

Так голова облдержадміністрації Сергій Машковський повідомив, що вслід за обласним бюджетом, який депутати затверджуватимуть 16 січня 2015 року на сесії обласного ради, будуть прийматися й бюджети районів та міст. Очікується, що до 23 січня Житомирщина вже матиме затверджені всі місцеві бюджети.

n 1401152427

n 1401152427

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Прочитано 659 раз

Последнее изменение Среда, 14/01/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework