×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Галина Корінна пропонує виділити на лікування та реабілітацію учасників АТО у 2015 році 3 млн. 744 тис. грн.

Під час спільного засідання комісій з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів та з гуманітарних питань обласної ради обговорювалися актуальні питання життєдіяльності Житомирщини

, які винесені на розгляд сесії обласної ради, що відбудеться 16 січня.

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна звернула увагу на необхідність фінансування у 2015 році Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції. За словами посадовця, реалізація програми потребує виділення 6 млн. 800 тис. грн. Кошти будуть спрямовані на надання матеріальної допомоги переселенцям (500 тис. грн.). У департаменті планують охопити фінансовою підтримкою 850 таких громадян, а середній розмір допомоги становитиме 580 грн. Окрім цього, в рамках Програми необхідно спрямувати 2 млн. 588 тис. грн. на забезпечення тимчасово переміщених осіб харчуванням, проживанням та перевезенням дітей. Не меншої уваги, за словами Галини Корінної, вимагає фінансування проведення лікування та реабілітації учасників АТО, на що потрібно 3 млн. 744 тис. грн. Директор профільного департаменту висловила сподівання, що ця програма буде затверджена на 2015 рік.

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва поінформувала про необхідні обсяги фінансування Регіональної комплексної цільової соціальної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2013-2017 роки. Щороку на її потреби виділялося 300 тис. грн. (270 тис. грн. – на придбання житла і 30 тис грн. – на ремонт помешкань, які належать дітям на праві власності). Так, у 2014 році було придбано житло для семи таких дітей та відремонтовано оселі двох дітей цієї категорії. Цьогоріч кількість дітей, яким необхідно придбати житло, збільшилася до 15 осіб, натомість у черзі на ремонт перебуває одна дитина. З огляду на те, що програма фінансується і співфінансується із бюджетів районів і міст, у 2015 року вони виділяють для її реалізації 705 тис. грн. Відтак, Олена Савельєва звернулася до присутніх підтримати винесення на розгляд сесії обласної ради питання про необхідність додати до 300 тис. грн. ще 405 тис. грн. на фінансування цієї програми.

n 1301152419

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Прочитано 689 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework