×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

«Крилаті піхотинці» відзначили релігійне свято – пам’ять Великомученика Димитрія Солунського

Військовослужбовці 95 окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ, які зараз виконують завдання у зоні антитерористичної операції, відвідали найбільшу християнську святиню Східної України - Свято-Успенську Святогірську лавру.

n 0911156579Так «крилаті піхотинці» відзначили релігійне свято – пам’ять Великомученика Димитрія Солунського, - про це повідомляє прес-служба 95 ОАЕМБр.

- Більшість наших десантників – християни, у мирний час завжди відвідують церкву, - пояснює заступник командира бригади по роботі з особовим складом майор Сергій Дзиба. – У воєнний час таку можливість мають не завжди. Однак сьогодні – велике свято. Військових вірян звільнили від занять та тренувань, дали можливість відвідати святиню.

Свято-Успенська Святогірська лавра входить до трійки найбільших християнських святинь України поряд із Києво-Печерською та Почаївською. Стоїть на так званих святих горах - крейдяних схилах на правому березі річки Сіверський Донець у Слов’янському районі Донеччини. Окрім монастиря та інших наземних будівель тут є печери, в яких зберігаються мощі преподобного Іоанна, затворника Святогірського.

- Свято пам’яті Великомученика Димитрія – знаменне для всіх християн, особливо військових, - пояснює військовий священик Богдан Слонь, який служить капеланом у бригаді ВДВ. – Димитрій був теж військовим. Наприкінці 3 століття за особливу звитягу і доблесть римський імператор Максиміліан призначив його управителем міста Солунь. Поставив Димитрію головне завдання – усіляко боротись з християнами, знищувати віру, як непотрібну. Однак той не послухався, не зрікся віри, а навпаки пропагував християнство.

n 0911156579 1

За це Максиміліан кинув Димитрія до в’язниці, привселюдно катував і зрештою у 306 році вбив. Замість нього знищувати християн призначив богатиря Лія. Однак справу Дмимитрія продовжив його учень Нестор. Він був у всьому слабший Лія, проте переміг його, бо на його боці була правда. Християни перемогли, бо добро завжди перемагає зло. Історія повторюється знову. Це саме ми бачимо і сьогодні, коли російські війська напали на Україну. Досвід Димитрія показує, що перемагає не той, в кого більше солдат чи танків, а той, на чиєму боці правда, хто боронить рідну землю.

Цього ж дня військові священики посвятили у таборі всіх десантників.

Последнее изменение Понедельник, 09/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework