×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщина займає І місце серед держслужбовців, стосовно яких складено протоколи по корупційних правопорушеннях

У прокуратурі Житомирської області обговорили стан протидії злочинності і корупції в регіоні та визначили першочергові завдання.

n 211015631220 жовтня, прокурор Житомирської області Любомир Війтович провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності та корупції в регіоні.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

На нараду були запрошені та виступили голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, начальник Управління СБУ в області Володимир Пахнюк, начальник Північного регіонального управління Держприкордонслужби України Валерій Курніков. Також у нараді взяли участь представники обласних Управління Державної пенітенціарної служби України, ГУ Державної фіскальної служби, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, прокурори районів, міста Житомира, міжрайонні прокурори, начальники міських та районних відділів УМВС України в області.

Відкриваючи координаційну нараду, прокурор області Любомир Війтович зауважив, що правоохоронними органами вжито низку заходів для забезпечення стабільної криміногенної обстановки та щодо протидії злочинності і корупції. «За окремими статистичними показниками у державі, зокрема, по категорії держслужбовців, стосовно яких складено протоколи по корупційних правопорушеннях, Житомирщина – серед перших. На чверть нижчим, ніж по державі, є рівень злочинності в області», - уточнив він.

Разом з цим, керівник відомства наголосив, що є прорахунки в роботі, які призвели до негативних тенденцій у стані злочинності та рівні корупційних проявів.

Серед таких – зростання тяжких та особливо тяжких злочинів, підліткової злочинності (удвічі зросла кількість працездатних неповнолітніх, які на час вчинення правопорушень не працювали і не навчалися). А тому Любомир Війтович зорієнтував на викриття злочинних груп з корупційними зв’язками в економічній, бюджетній сферах та у сфері земельних відносин, при здійсненні державних закупівель, під час використання надр, лісових і земельних ресурсів.

Прокурор області підкреслив, що потребується додаткова активізація спільних зусиль правоохоронців та органів державної влади і  місцевого самоврядування для вирішення такої болючої проблеми, як незаконне видобування бурштину.

Відзначивши позитивні зрушення у протидії несанкціонованому  старательству - протягом 2-х місяців діяльності спільних міжвідомчих груп розпочато третину кримінальних проваджень цієї категорії, він виокремив нагальне завдання - виявлення організаторів незаконного промислу.

Із детальним аналізом роботи правоохоронних органів щодо забезпечення протидії злочинності і корупції в області на координаційній нараді виступив перший заступник прокурора області Олександр Білошицький.

Додамо, у своїх виступах керівники правоохоронних відомств зауважили, що певних результатів досягнуто завдяки спільним злагодженим діям усієї правоохоронної системи. А тому у подальшому є доцільним  робити акцент саме на тісній співпраці.  

Підсумовуючи координаційну нараду керівників правоохоронних органів, Любомир Війтович наголосив, що для подолання і вирішення наявних проблем кожний причетний до цього має серйозно переосмислити ставлення до своєї роботи, враховуючи нові вимоги сьогодення.

З метою підвищення ефективності та результативності діяльності правоохоронної системи щодо протидії злочинності і корупції учасниками наради ухвалено низку першочергових заходів.

Последнее изменение Среда, 21/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework