×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Кількість пожеж в області збільшилась на 82% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року

Всього з початку поточного року службою Цивільного захисту по лінії «101» отримано 4735 повідомлень про виникнення подій різного характеру на території області.

n 2109155876Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області .

Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 440 осіб, що на 9% менше кількості загиблих в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (2014 рік – 481 особа).

Цього року пожежонебезпечний період істотно затягнувся та змусив добряче попрацювати як лісівників так і вогнеборців. Левова частку від усіх загорянь, що зареєстровані на території Житомирщини, сталися в екосистемах 639 (!). Ліквідація подібних пожеж є досить складною. Масштаби розповсюдження вогню можуть бути величезними та призвести до знищення десятків гектарів території.

Однак неменшу небезпеку несуть у собі і пожежі в побуті, внаслідок яких щорічно гине та страждає значна кількість людей. В дим та попіл перетворюються цінності на мільярди гривень. Варто зазначити, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року  у поточному кількість пожеж більше на 82% (2830 проти 1565 у минулому).

Помітно збільшилась кількість загиблих на пожежах. Якщо за неповні 10 місяців 2014 року у вогні загинуло 56 осіб, то в поточному році жертвами вогняної стихії вже стала 71 особа, серед яких одна дитина.  Зокрема, 14 вересня у Житомирі зафіксовано черговий випадок загибелі на пожежі. Під час ліквідації загоряння в однокімнатній квартирі, вогнеборці виявили бездиханне тіло 67-річного господаря. Займання на газовій плиті вдалося швидко загасити, однак чоловіку вже нічим допомогти не вдалося. За попередньою версією причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутово-газового приладу.  

Як правило, основною причиною пожеж із трагічними наслідками є необережне поводження з вогнем, насамперед при палінні. Також кількість пожеж зростала через порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання і пічного опалення

Одним із резонансних прикладів зазначених вище причин є трагедія, що сталась у с. Кирдани Овруцького району. Під час пожежі у власному будинку загинуло одразу троє людей: мати та її двоє синів. За попередньою версією, причиною виникнення займання стало коротке замикання електромережі.

Последнее изменение Понедельник, 21/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework