Житомирщина готується до скорочення обсягів споживання природного газу на 30%

Про це голова облдержадміністрації Сергій Машковський заявив на третьому засіданні обласної координаційної ради з питань ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, - повідомляє прес-служба ОДА.

Сергій Машковський звернув увагу на те, що в умовах складної суспільно-політичної та економічної ситуації в нашій державі на Житомирщині проводиться активна робота для того, аби опалювальний сезон в області розпочався вчасно та пройшов належним чином.

- Перед нами стоїть непросте завдання. Ми зібрали керівників районів, аби ознайомитися із проблемами пов’язаними з запровадженням енергоефективних технологій на місцях і з’ясувати, як саме обласна влада може допомогти їх вирішити. З огляду на обмеженість бюджетних ресурсів, ми залучаємо до цього процесу спонсорів, приватні структури та міжнародні організації, - говорить очільник області.

Цього тижня опубліковано постанову Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 № 296. Згідно з цим документом, головам облдержадміністрацій доручено затвердити розподіл обсягів природного газу для споживачів у розрізі адміністративно-територіальних одиниць на період з 1 серпня 2014 року до кінця опалювального сезону 2014–2015 років. Так, для Житомирської області це майже 211 млн куб. м, у тому числі: бюджетним установам та організаціям – 29,5 млн куб. м, теплогенеруючим та теплопостачальним організаціям – 87,9 млн куб. м, промисловим споживачам та іншим суб’єктам господарювання – 93,6 млн куб. м.

Керівництво області закликає голів райдержадміністрацій активізувати та посилити роботу в напрямку скорочення обсягів споживання газу та приводить у приклад позитивний досвід Радомишльського району, який уже зараз має ряд досягнень у напрямку переведення котелень на альтернативні види палива.

 

 

Прочитано 3035 раз

Последнее изменение Среда, 06/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework