×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Справою зґвалтування хлопчика в житомирському СІЗО №8 зайнялася Генеральнапрокуратура України

В СІЗО Житомирської установи виконання покарань №8 співкамерники зґвалтували неповнолітнього хлопчика.

n 0508155489Справа набула розголосу.

Мати потерпілого звернулася до міської влади, щоб та допомогла покарати винних.

Неповнолітнього хлопця затримали 10 червня за крадіжку майна. Його посадили в одну камеру з двома особами, які відбували покарання за вбивство з 2014 року.

Під час відбування покарання над неповнолітнім юнаком були здійснені знущання. Дитину били та ґвалтували. Хлопця з тяжкими травмами було доставлено до Житомирської обласної дитячої лікарні, де йому було поставлено діагноз перитоніт з розривом прямої кишки. На даний момент юнак звільнений від кримінальної відповідальності.

Спочатку правоохоронні органи не хотіли приймати ніяких заходів, для того щоб покарати винних. Проте, коли справа набула розголосу, а права дитини почали відстоювати громадські діячі та міська влада, порушили кримінальне провадження. Справа хлопчика розглядається Європейським судом.

Виконавчий комітет Житомирської міської ради провів два засідання робочої грипи, де з’ясовували обставини злочину. На зустрічі були присутні і представники пенітенціарної служби, правоохоронних органів та преси.

n 0508155489 1

Правоохоронці заявили, що відкрили кримінальне впровадження. Головними звинуваченими є співкамерники неповнолітнього. Також  проводяться слідчі дії стосовно недотримання обов’язків працівників СІЗО №8. Проте ніякої точної інформації про результат розслідування ще нема.

Виконавчий комітет написав звернення до Генерального прокурора України та Голови Державної пенітенціарної служби України. Відповідь від генпрокурора прийшла за декілька днів. В розпорядженні було вказано правоохоронним органам провести детальну перевірку в цій справі.

n 0508155489 2

Проте, представник громадського об’єднання «Майдан» - Галина Чижова, заявила,  що за місяць проведення розслідування жодних зрушень у справі не відбулося. А сама справа фальсифікується за допомогою ЗМІ. Адже в деяких газетах Житомира, з’явилися  матеріали, які паплюжать честь дитини та її сім’ї.

Ірина Маринюк

 

Последнее изменение Среда, 05/08/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework