×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Олександр Ніколайчук: «Останні 5-6 днів помпи не працюють. Територію району покидають формування»

На Житомирщині посилено роботу з протидії незаконному видобутку бурштину,

n 1307155161 після виїзної робочої наради голови облдержадміністрації Сергія Машковського в Олевському районі,

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, вдалося припинити видобуток бурштину промисловим способом – за допомогою мотопомп та іншого обладнання. Проте, копання «сонячного каменю» місцевими жителями триває, хоч і в менших обсягах.

10 липня голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів міжвідомчу нараду з питань протидії незаконному видобутку бурштину. Голови північних районів та начальники силових структур прозвітували керівнику області про пророблену роботу.

Зокрема, в районах, де ведеться видобуток, утворено міжвідомчі робочі групи, які проводять рейди на копальні. За інформацією голови Олевської райдержадміністрації Василя Невмержицького, в районі не допущено нових проявів видобутку «сонячного каменю», а також врегульовано конфлікт між місцевими та заїжджими копачами.

Юрій Резніченко, т.в.о. начальника слідчого управління УМВС в Житомирській області доповів, що після виїзної наради було порушено 25 кримінальних проваджень за фактом незаконного видобутку бурштину. Також вилучено в якості речових доказів 69 кг дорогоцінного каміння, 17 одиниць транспортних засобів, 24 мотопомпи, 60 ручних засобів видобування, 2 одиниці зброї.

Юрієм Резніченком було констатовано факт припинення незаконного видобутку бурштину промисловим методом. Це підтвердив і голова Олевської РДА Василь Невмержицький та активіст Олександр Ніколайчук: «Останні 5-6 днів помпи не працюють. Територію району покидають формування. Проте, на території сіл залишилася техніка – мотопомпи та ескалатори».

Сергій Машковський підкреслив: «Зарано розслаблятися та стверджувати про перемогу над мафією. Завтра проблема може повернутися».

Керівник області дав доручення продовжувати роботу міжвідомчим групам та силовикам з припинення та попередження видобутку. Також екологічною інспекцією буде підготовлено план рекультивації земель, пошкоджених копачами.

«Ми повинні об’єднати зусилля. Наше завдання – зупинити повністю видобуток та ліквідувати канали контрабанди бурштину. Використовуючи всі методи та важелі впливу, передбачені законодавством, маємо нарешті припинити це ганебне явище. Не тимчасово, постійно!», – заявив Сергій Машковський.

Керівникам районів, які не можуть виконати завдання Президента і вжити всіх заходів для припинення видобутку бурштину, голова облдержадміністрації порадив писати заяви на звільнення.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework