×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині купитися можна тільки на трьох пляжах

На контролі Держсанепідслужби Житомирської області знаходиться 4 пляжі організованого купання населення.

n 0807155108З них у поточному році за погодженням з територіальними підрозділами Держсанепідслужби функціонує 3 – «Дитячий» і «Дорослий» пляжі у м. Житомирі, а також міський пляж у м. Коростені. Через невідповідність якості води вимогам санітарних норм не погоджено санітарний паспорт на міський пляж м. Новоград-Волинський.

Про це повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба Житомирської області.

За результатами моніторингових лабораторних досліджень, проведених Новоград-Волинським міжрайонним відділом лабораторних досліджень, встановлено невідповідність якості води міського пляжу вимогам санітарних норм за мікробіологічними показниками. З метою недопущення ускладнення епідемічної ситуації залишається в дії Постанова Головного державного санітарного лікаря м. Новоград-Волинський №1 від 18.05.2013 р. про заборону купання в р. Случ в районі міського пляжу.

Якість річкової води в зоні пляжів м. Житомир та Коростень відповідає вимогам СанПиН № 4630-88 «Санитарные правила и нормы «Охрана поверхностных вод от загрязнения». Купання в цих місцях цілком безпечне з епідеміологічної точки зору при дотриманні правил поведінки особами, що відпочивають.

Варто пам’ятати про потенційну небезпеку водних об’єктів як фактора передачі багатьох інфекційних захворювань, таких як вірусний гепатит А, ентеровірусні інфекції, холера та інші. Тому необхідно уникати потрапляння води водойм в рот під час купання, не використовувати річкову воду для миття овочів та фруктів, після купання у водоймах обов’язково приймати душ.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework