×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Хто із Житомирян має право на пільги

Крім субсидій, в Україні багатьом громадянам передбачені і пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

n 0707155083Серед них чорнобильці, учасники війни, діти війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та ін. До цього часу вони сплачували за комунальні послуги 25-75% (відповідно до категорії), незалежно від того, бідна це сім’я чи заможна.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, з 1 липня ці категорії громадян мають право на пільги лише з урахуванням сукупного доходу сім’ї.

Право на пільги зберігається, якщо сукупний дохід сім’ї за попередні шість місяців не перевищує 1710 гривень на місяць на одну особу.

До членів сім’ї пільговика належать його чоловік чи дружина, їхні неповнолітні діти, неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи, непрацездатні батьки, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням пільговика та живе разом з ним.

У тому разі, якщо сім’я складається з кількох осіб, а право на пільги має лише одна особа, то пільга нараховується лише на його частку. Наприклад, якщо сім’я складається з 4 осіб, рахунок за комунальні послуги 200 грн, то кожен платить по 50 грн, а пільговик 25 грн (50%).

До сукупного доходу сім’ї враховуються: пенсія, заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія, соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, при усиновленні дитини, виплата яких здійснюється одноразово, допомоги на поховання), доходи від підприємницької діяльності.

Для користування пільгами, пільговик повинен подати до місцевого управління праці та соцзахисту відповідну заяву та декларацію про доходи сім’ї. У разі неподання документів, які підтверджують дохід його сім’ї, нарахування пільг припиняється.

Якщо сім’я користується пільгами на оплату житлово-комунальних послуг, за нею все одно залишається право на субсидії. Але, призначаючи субсидії, у дохід сім’ї враховуватимуть грошовий еквівалент пільг.

Право на пільги з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї призначається:

1. Звільненим зі служби за віком, у зв'язку з хворобою або за вислугою років працівникам міліції, особам начальницького складу податкової міліції, особам рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи; дітям (до досягнення повноліття) працівників міліції, осіб начальницького складу податкової міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, загиблих або померлих у зв’язку з виконанням службових обов’язків, непрацездатних членів сімей, які перебували на їх утриманні).

2. Дітям-інвалідам, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою; дружинам (чоловікам) та опікунам (на час опікунства) дітей померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС віднесених до категорії 3;

3. Учасникам війни; членам сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни; особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;

4. Особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;

5. Жертвам нацистських переслідувань;

6. Багатодітним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям, в яких не менше року проживають відповідно троє або більше дітей, а також сім’ям (крім багатодітних сімей), в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування;

7. Дітям війни;

8. Особам, звільненим із служби цивільного захисту за віком, через хворобу або за вислугою років, та які стали інвалідами під час виконання службових обов’язків; батькам та членам сімей осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які загинули (померли) або зникли безвісти під час виконання службових обов’язків.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework