×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Один із університетів Житомира працює за Програмою розвитку ООН

Днями ЖДУ ім. І. Франка включено до Мережі ВНЗ, які беруть участь в Програмі розвитку ООН

n 1706154825«Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ».

Проект фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, повідомляють у прес-центрі ЖДУ.

Житомирський державний університет імені Івана Франка підписав Меморандум про порозуміння, основною метою якого є: включення курсу «Сталий місцевий розвиток» до навчального плану вищого навчального закладу та/або включення його основних розділів до навчальних програм уже наявних суспільних дисциплін; підвищення потенціалу студентів, представників органів місцевого самоврядування та місцевих громад для реалізації спільного планування за принципом «знизу-вгору» та участі в заходах з місцевого сталого розвитку, а також сприяння поширенню концепції та досвіду участі громад у місцевому сталому розвитку через різні наукові заходи та кампанії з поінформованості на регіональному рівні. Крім того, проект передбачає залучення активного студентства до прийняття управлінських рішень в територіальних громадах області.

Відповідальність за виконання даного меморандуму покладено на завідувача кафедри менеджменту і адміністрування ЖДУ ім. І. Франка Ольгу Карпюк.

В рамках проекту на 2015 рік затверджено план діяльності Національної мережі партнерських університетів за підтримки спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Серед запланованого – видання третього тому колективної монографії «Безконфліктний розвиток та права і можливості розвитку місцевих громад в контексті реформи децентралізації»; підготовка та видання збірки практичних кейсів «Мирний розвиток громад: подолання протиріч та попередження конфліктів»; тренінг для тренерів з проблематики сталого розвитку та організації громад; міжрегіональні студентські дебати; Літня школа «Сталий розвиток за участі громад»; конкурс студентських робіт (з виданням збірки кращих робіт); візити в громади студентів; навчальні візити студентів в громади, які впроваджують проекти з енергоефективності; Фестиваль молодіжної соціальної реклами «Інший погляд» та інше.

Варто зауважити, що в квітні поточного року Клуб дебатів кафедри менеджменту і адміністрування ЖДУ ім. І. Франка взяв участь у IV Всеукраїнському турнірі «Дебати зі сталого місцевого розвитку» Програми розвитку ООН. Відтак, Меморандум закріпив результати успішної участі викладачів та студентів ЖДУ ім. І.Франка у проекті та відкрив перед франківцями нові перспективи.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework