Прогноз погоди на вихідні 29–30 липня: дощі на заході, спека на півдні та пилок полину по всій Україні

Прогноз погоди на вихідні 29–30 липня: дощі на заході, спека на півдні та пилок полину по всій Україні

З  а даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у різних регіонах України відрізнятиметься, але загалом показники по країні очікуються традиційні для кінця липня.

  Погода у суботу 29 липня

  У суботу сильні дощі з грозами пройдуть у всіх західних та північних областях, а також на Луганщині, тому завчасно скорегуйте плани на день.

  У центральних регіонах, на сході та півдні країни опадів не передбачається — день буде хмарним із проясненнями. Температура повітря в більшості областей становитиме +24…+26 °С, у Луганській, Донецькій, Сумській та Волинській областях — +22…+24 °С, на півдні та в Запорізькій області — +31…+33 °С.

  Погода в неділю 30 липня

  У неділю короткочасні дощі очікуються лише у західних регіонах, Вінницькій та Житомирській областях. На решті території — мінлива хмарність без опадів та липнева спека, тому вихідний можна провести і на відкритому повітрі, біля водойми або в міському тінистому парку, і в ресторані чи кінотеатрі з кондиціонерами.

  На заході країни термометри покажуть +23…+26 °С, на сході, півночі та в центрі — +27…+29 °С, на півдні — до +33 °С. У таку спеку лікарі радять багато пити звичайної чи мінеральної негазованої води (щоб відновити втрату солей) та до мінімуму скоротити фізичну активність з 16:00 до 18:00.

  Погода в понеділок 31 липня

  Останній липневий понеділок у багатьох регіонах також не обійдеться без опадів. Так, дощі з грозами пройдуть у всіх західних, північних і центральних областях України. На півдні та сході погода на початку тижня буде переважно ясною, з невеликою хмарністю. Температура повітря на заході становитиме +23…+25 °С, на півночі та в центрі — +25…+28 °С, на півдні та сході — +29…+31 °С.

  Календар алергіка: цвіте полин

  По всій Україні спостерігається цвітіння полину. Щоб зменшити алергонавантаження на організм, у цей період до мінімуму зменште споживання меду, цитрусових, моркви, петрушки та селери. Не забувайте, що найкращий час для прогулянки при алергії на пилок рослин — під час або відразу після дощу.

  Народні прикмети та вірування

  На Афіногена, 29 липня, слов'яни традиційно «дізнавались» про погоду на осінь і зиму. Так, дощі та північний вітер обіцяли швидке похолодання, а роса до обіду — тривалу спеку аж до жовтня.

  Якщо на Марини, 30 липня, йшов дощ, зима мала бути морозною, з хуртовинами. А якщо день був ясним і спекотним, то й на зиму чекали малосніжну і теплу.

Новини Житомира

 

Прочитано 871 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework