Житомирщина опинилась у переліку лідерів-областей, де школярі люблять українську мову найбільше

Житомирщина опинилась у переліку лідерів-областей, де школярі люблять українську мову найбільше

  Освітня компанія “HUMAN Школа” провела челендж серед студентів та школярів на тему “Чому українська мова важлива”.

  Учасники челенджу мали опублікувати свої творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон в одній із категорії: авторський вірш, малюнок, твір. У результаті змагання організатори отримали 398 робіт зі всіх куточків України, включно з тимчасово окупованими територіями.

  За результатами челенджу був складений рейтинг усіх областей та інтерактивна карта України.

  Виявилося, що Житомирщина потрапила у четвірку областей за кількістю поданих робіт. Так з Житомирської області було опубліковано в соцмережах 22 роботи про любов до української мови, що є одним з найбільших показників серед регіонів. Обігнали Житомирщину Львівська, Волинська області та м. Київ. Також з Житомирської області до “Тридцятки найкращих робіт України” потрапила 1 роботи. Роботи переможців та кращої традцятки можна переглянути на сайті компанії HUMAN.

  Мовний челендж має на меті залучити найкращих знавців української мови до її популяризації серед школярів та молоді, а також спонукати кожного українця замислитися над тим, що особисто для нього означає рідна мова.

  “Я брала участь у багатьох конкурсах, але саме #humanмарафон дав змогу дітям розповісти про мову як найціннішу спадщину, як заповіт поколінь, передати кожному народу, представнику кожної нації, національності свою любов до української культури і рідної мови, відчути себе носіями самодостатньої мови Івана Котляревського й Тараса Шевченка, Лесі Українки й Івана Франка, - пояснює свою участь у челенджі десятикласниця Чапельська Ірина родом з Житомирщини, чия робота увійшла в ТОП-30 найкращих.

  У своїй творчій роботі дівчина написала твір, у якому закликала не цуратися рідного джерела мови.

  Згідно зі статистикою дистанційного конкурсу, найменша кількість творчих робіт про українську мову було подано з Дніпропетровської та Закарпатської області. З тимчасово окупованої території Республіки Крим не було подано жодної роботи. Проте, організатори отримали авторські вірші та малюнки з Донецької (8) та Луганської (9) областей. За словами організаторів, декілька робіт було подано із зони ОСС.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework