У Житомирі відбудеться форум «Децентралізаційна реформа: фундамент є, будуємо стіни!»

У Житомирі відбудеться форум «Децентралізаційна реформа: фундамент є, будуємо стіни!»

  Регіональний форум місцевого самоврядування «Децентралізаційна реформа: фундамент є, будуємо стіни!» відбудеться у Житомирі вже найближчої суботи.

  Очільники територіальних громад Житомирщини, народні депутати України, представники експертного середовища та громадського сектору шукатимуть шляхи становлення органів місцевого самоврядування в умовах нового адмінтерустрою.

  «Учасники форуму працюватимуть у трьох панельних дискусіях. Зокрема, говоритимуть про законодавчі пріоритети для ефективної роботи ОМС, фінансове забезпечення громад та напрацюють пропозиції до Муніципального Кодексу», - поінформувала виконавча директорка Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська.

  Мер Житомира, голова Житомирського РВ АМУ Сергій Сухомлин модеруватиме панель «Напрацювання пропозицій до Муніципального Кодексу». Міський голова переконаний, що перед внесенням змін до Конституції слід затвердити Муніципальний кодекс: «Муніципальний кодекс, в якому б чітко встановлювалася відповідальність, права й обов'язки центральних органів влади та місцевого самоврядування. Чесні паритетні умови, згідно з якими, якщо парламент встановлює пільги, то повинен дати фінансовий компенсатор для цих пільг. Якщо місто приймає політичне рішення, яке виходить за межі його повноважень, він теж повинен нести за це відповідальність».

  Форум «Децентралізаційна реформа: фундамент є, будуємо стіни!» проходитиме у конференц-залі Житомирського медичного інституту за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 46/15. Початок роботи об 11.00 год. 22 травня 2021 року.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework