Оцтове дерево, каштан їстівний, унікальне гінкго… - дендрологічні таємниці "Шодуарівського" парку

Оцтове дерево, каштан їстівний, унікальне гінкго… - дендрологічні таємниці "Шодуарівського" парку

  Студенти та викладачі природничого факультету ЖДУ імені Івана Франка розкривають таємниці  парку ім. Ю. Гагаріна. 

  Поруч з рідкісними деревами, що ростуть тут, з’явилися  антивандальні інформаційні таблички з QR-кодом. Їх встановили  самі студенти, які  разом з викладачами працювали над реалізацією проєкту «Цифровий гід «Дендрологічні таємниці парку родини Шодуарів», - розповідає пресслужба міської ради. 

  Цей  проєкт - у списку  переможців гранту міського голови для обдарованої молоді. Його авторка -  Людмила Васільєва, викладачка кафедри зоології.

  «Це стало справою не однієї людини, а всього факультету, - розповідає Романюк Руслана, деканка природничого факультету. - Студенти підготували інформацію про дерева, які ростуть у парках, робили дизайн антивандальних табличок і сьогодні з радістю  встановили їх біля дерев».   Десять з-поміж одинадцяти інформаційних кейсів присвячені рослинам: ялині колючій (формі блакитній), горіху маньчжурськомукатальпі бігнонієподібній, каштану їстівному, гінкго дволопатевому, сумаху пухнастому (оцтовому дереву), буку лісовому (європейському), вишні дрібнопильчастій (сакурі), платану західному та модрині європейській. Одинадцята  табличка розповідає про родину Шодуарів та її вклад у наше місто.

  Порадившись з працівниками парку, свої бажання вирішили втілили на  центральній алеї, де проводять дозвілля найбільша кількість містян та гостей Житомира.  Тепер відвідувачі, гуляючи парком, можуть зупинитися біля дерева, просто навести телефон на QR-код і дізнатися багато цікавого про дерево.

  На території парку є низка екзотичних рослин з різних континентів. Їх  завіз сюди останній потомок знатного роду барон Іван де Шодуар.

  Студенти та викладачі, що опікуються  природою, готові зробити і більше. Кажуть, у Житомирі є чимало цікавих дерев з науковим та естетичним значенням. 21 травня вони разом з управлінням у справах сім’ї молоді та спорту проведуть екскурсію для вихованців підліткових клубів та  розкажуть їм про   представлену флору житомирського парку.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework