Столичне подружжя обвинувачують у налагодженні міжнародного каналу контрабанди частин вогнепальної зброї

Столичне подружжя обвинувачують у налагодженні міжнародного каналу контрабанди частин вогнепальної зброї

  Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом закінченого замаху на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю частин вогнепальної нарізної зброї, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України).

  Як повідомлялося раніше, систематичне переправлення через кордон України частин вогнепальної зброї, зокрема, до снайперської гвинтівки, ручного кулемета, автомата Калашникова, його модифікацій тощо налагодило столичне подружжя, 1989 та 1990 років народження.

  Зокрема, елементи нарізної зброї вони пакували у посилки, які відправляли до США з різних поштових відділень райцентрів, у тому числі Житомирської області. Аби приховати організований міжнародний канал контрабанди, вдавалися до конспірації: категорію посилок зазначали як «подарунок з дерева» та відправляли під вигаданими прізвищами.

  Досудовим слідством встановлено понад десяток поштових міжнародних відправлень із контрабандним товаром. Крім цього, під час обшуку у помешканні виявлено та вилучено значну кількість частин вогнепальної нарізної зброї, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші речові докази незаконної діяльності.

  Викрито злочин за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури слідчими Управління СБУ в області.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework