На Житомирщині на території Овруцького лісгоспу оселилася молода пара білих лебедів

На Житомирщині на території Овруцького лісгоспу оселилася молода пара білих лебедів

  Неподалік Ігнатпільського лісництва Овруцького лісгоспу оселилася молода пара білих лебедів. Спочатку на ставку було дві лебедині сім'ї, але, зазвичай, кожна з них має свій ареал проживання, тому одна з пар шипунів полетіла шукати собі іншого місця.

  Про це Суспільному розповіла спеціалістка зі зв'язків з громадськістю Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Горай. За її словами, ці великі птахи – не дивина в Овруцькому районі. Але природолюбів тішить, що ті, які народилися тут, повертаються, і їх стає більше. За словами Наталії Горай, це ще й ознака того, що на Поліссі з екологією не все так погано!

  Лісівники спостерігають за птахами і просять місцевих жителів не турбувати їх у період відкладання, висиджування яєць, турботи про своє потомство, адже в цей час лебеді можуть бути агресивними і навіть небезпечними.

  "У разі небезпеки вони намагаються налякати ворога, витягуючи шию, ляскаючи крилами і кусаючи дзьобом, – каже Наталія Горай. – Не варто недооцінювати такі "мирні" способи боротьби – лебідь великий і сильний птах, і ударом крила здатний зламати руку людині. А тому можна отримати неприємності і для себе, і спричинити стрес птахам".

   Коли малята лебедів підростуть, тоді дорослі птахи до людей підпливатимуть ближче, і їх можна чимось почастувати.

  Орнітологи не рекомендують годувати лебедів хлібом – це для них шкідливо. Найкраще погодувати їх зерном кукурудзи, вівса, пшениці. Полюбляють вони і трохи відварений ячмінь, перлову кашу, картоплю, листя капусти та салату.

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework