На Житомирщині незаконно користувалися ставком вартістю 2,7 млн грн

На  Житомирщині незаконно користувалися ставком вартістю 2,7 млн грн

  За позовом Коростишівської окружної (місцевої) прокуратури  Господарським судом Житомирської області визнано недійсним удаваний договір оренди водного об’єкту площею понад 13 га вартістю 2,7 млн грн. 

   Йдеться про те, що у листопаді 2016 року Житомирським міжрайонним управлінням водного господарства укладено з підприємцем договір про надання послуг з оптимізації гідрологічного, гідрохімічного стану ставка Тростяницької осушувальної системи, площею 13 га, що знаходиться за межами с. Пекарщина Житомирського району.

  Однак ретельним вивченням умов договору встановлено, що між сторонами укладено прихований договір оренди ставка у комплексі із земельною ділянкою, без згоди власника - Житомирської обласної держадміністрації.

  Зокрема, договором визначено, що надавач послуг самостійно сплачує кошти за їх надання у розмірі земельного податку за земельну ділянку, а також має право вирощену рибу відловлювати та реалізовувати.

  Відтак підприємець замість надання послуг з очищення водойми шляхом вселення риб-меліораторів, фактично користується ставком для  підприємницької діяльності, зарибленні та вилову риби з метою реалізації.

  До того ж, міжрайонне управління на зазначену земельну ділянку має право лише постійного користування, але не уповноважений розпоряджатися нею чи передавати в оренду.

 

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework