У Житомирській області на спорудження ще однієї амбулаторії зайво перераховано 1,6 млн грн бюджетних коштів – трьом особам повідомлено про підозру

У Житомирській області на спорудження ще однієї амбулаторії зайво перераховано 1,6 млн грн бюджетних коштів – трьом особам повідомлено про підозру

  За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушень під час спорудження за бюджетні кошти амбулаторій на території Житомирської області.

  Установлено, що під час будівництва амбулаторії з житлом для лікарів у с. Ірша Радомишльського району фірма-підрядник у складених актах про виконані роботи значно завищила відомості про їх обсяг, у цілому на 1,6 млн грн, які у подальшому були перераховані з бюджету.

  До скоєння злочину причетні директор підрядної організації, який вніс недостовірні відомості до офіційних документів про завищення обсягів та вартості робіт, інженер технічного нагляду, який достовірно знаючи про фактичний обсяг та вартість робіт, не повідомив про це замовника будівництва, а також колишній директор департаменту Житомирської облдержадміністрації, який допустив службову недбалість.

  Наразі усім трьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Зокрема, директору департаменту за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), директору підрядної організації – за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України та інженеру технічного нагляду – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191  та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (співучасть у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах і службове підроблення).

  Додамо, що це друга амбулаторія, під час спорудження якої, як підтвердили відповідні експертизи, скоєно кримінальні правопорушення щодо заволодіння бюджетними коштами одним і тим же підрядником.

  Інформуємо, усім трьом особам раніше вже повідомлялося про підозру у скоєнні аналогічного злочину під час будівництва амбулаторії у с. Борщів Радомишльського району, де допущено зайво перераховані бюджетні кошти на суму понад 900 тис. грн.

  Додатково. Бюджетні кошти виділено на будівництво 22 амбулаторій на території Житомирської області. Наразі тривають перевірки щодо ймовірного зловживання при використанні бюджетних коштів під час спорудження кожного об’єкту.

    Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework