Понад 80 тисяч рослин планують висадити на клумбах Житомира

Понад 80 тисяч рослин планують висадити на клумбах Житомира

  Понад 80 тисяч рослин планують висадити на клумбах Житомира працівники комунального підприємства "Зеленбуд". Це переважно однорічні рослини, які вирощують у теплицях. На закупівлю насіння та вирощування квітів витратили 4 мільйони гривень з державного бюджету.

   Про це кореспондентам Суспільного розповіла екологиня комунального підприємства "Зеленбуд" Олена Бондарчук. За її словами, більше 80 тисяч рослин росте зараз у теплицях КП "Зеленбуд" у спеціальних ящиках при температурі 27 градусів тепла.

  "Ми використовуємо для озеленення бегонію, петунію, чорнобривці різних кольорів, алісум, колеус, – каже Олена Бондарчук. – Це рослини, які ми використовуємо з року в рік, які гарно себе зарекомендували. Висадка рослин у нас планується на середину травня. Більшість рослин достатньо великі, тому незабаром ми будемо їх пікірувати і висаджувати кожну окремо".

Понад 80 тисяч рослин планують висадити на клумбах Житомира
  Олена Бондарчук зазначила, що на озеленення міста виділили близько 4 мільйонів гривень:

  "В цю суму входить закупівля посадкового матеріалу, насіння, вирощування рослин, їх висадка, а потім догляд у місті".

   Тетяна Ковальчук працює на підприємстві "Зеленбуд" майже 40 років. Жінка каже, що завжди сіяли у теплицях схожий асортимент квітів, але за останні кілька років змінилися умови їх вирощування:

  "Раніше вирощували без пікірування, без стаканчиків, без горщиків. І це була така просіяна розсада, її одразу забирали і в місті садили. А зараз спочатку в стаканчики і горщики висаджуємо, а потім лише по місту".

   Тетяна Ковальчук тішиться квітучою бегонією:

  "Сіяли ми її 23 грудня. У неї найбільший час вирощування. Вона потребує підсвітки і спеціального температурного режиму".

 

Авторка: Дар'я Самаріна

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework