Сніг зійшов – частина житомирських дворів нагадує мінісміттєзвалища

Сніг зійшов – частина житомирських дворів нагадує мінісміттєзвалища

  Сніг зійшов, а минулорічне сміття залишилось. Нині частина житомирських дворів нагадує мінісміттєзвалища, адже все те, що взимку прикривав сніг, нині так і лишилось посеред вулиць: пластикові пляшки, недопалки, бруд та собачі екскременти – і це лише частина з картини, яку щодня бачать мешканці житомирських дворів.

   Багнюка по коліна, а поруч – купи минулорічного сміття майже в центрі Житомира. Потрапити у цей двір на вулиці Лятошинського жителі можуть лише в обхід, адже навпростець можна дістатись лише у гумових чоботах. Купи сміття тут скрізь – від пластикових пляшок, пакетів – до пляшечок з-під настійки глоду, яку хтось в неймовірних кількостях випив на футбольному майданчику. Місцевий житель Сергій каже, що все залежить від людей:

  "Люди самі це роблять, їх ніхто не змушує смітити. Так само і цей глід пити. Як люди виховані, так і вчиняють. Сюди можна дійти лише в обхід, якщо не хочеш забруднити своє взуття. Інакше – витратиш пів пачки серветок, щоб витерти взуття".

Сніг зійшов – частина житомирських дворів нагадує мінісміттєзвалище

  Такої ж думки і місцева жителька Наталія:

  "Треба йти лише центральною вулицею, двором тут не пройдеш однозначно. Центр взагалі брудний. П'ють, курять – он навіть каву п'ють, а стаканчик в урну не викидають – все йде від людей".

Сніг зійшов – частина житомирських дворів нагадує мінісміттєзвалище

  Ванда Вітковська щодня по кілька годин гуляє сквером у мікрорайоні Польова з дитиною, втім зараз прогулянка перетворюється на прохід мінним полем, де "мінами" виступають собачі екскременти, які донедавна приховував сніг.

  "Власник чотирилапого друга веде тварину, прогулюється, але ніхто за цим чотирилапим другом не прибирає, – каже Ванда Вітковська. – Сніг зійшов, це все залишилось. Не завжди виходить вчасно помітити екскременти, коли йдеш із візком і дивишся за дитиною".

Сніг зійшов – частина житомирських дворів нагадує мінісміттєзвалище

  У міській раді кажуть: двори житлових будинків прибирають управляючі компанії. З ними вже проводять роботу стосовно більш оперативного прибирання. Всі інші території закріплені за комунальними підприємствами, які прибирають за графіком.

Сніг зійшов – частина житомирських дворів нагадує мінісміттєзвалище

  Начальник управління житлового господарства міської ради Андрій Гуменюк погоджується, що під снігом, дійсно, накопичилося багато сміття:

  "Працюємо зараз із управляючими компаніями, з ОСББ. Я думаю, що найближчим часом буде чисто на подвір'ях. І ми хочемо запустити проєкт за номером телефону 063-05-00-888 – на Вайбер-канал або Телеграм-канал житомиряни зможуть надіслати фото, дату, адресу, щоб ми оперативно реагували на всі моменти стосовно сміттєзбірних майданчиків.

 

Автор: Дмитро Поліщук

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework