Близько ста тисяч гривень за «порятунок рідних» віддали шахраям двоє пенсіонерок на Житомирщині

Близько ста тисяч гривень за «порятунок рідних» віддали шахраям двоє пенсіонерок на Житомирщині

  Увечері 18 лютого до поліцейських Житомирського району звернулися по допомогу двоє пенсіонерок зі схожими повідомленнями. В обох випадках жінки віддали шахраям «кругленькі» суми на «порятунок» своїх рідних, які, ніби спричинили ДТП. Поліцейські Житомирщини вкотре застерігають громадян не довіряти незнайомцям!

   Зі слів обох заявниць, 82-річної жительки села Тетерівки та 83-річної житомирянки, в післяобідню пору 18 лютого до них зателефонував невідомий. Обидва дзвінки надійшли на стаціонарні телефони за місцем проживання бабусь. Чоловік представився працівником поліції та повідомив пенсіонеркам страшні новини – хтось з їх рідних винуватий у ДТП і тепер «сяде у в’язницю».

  Під приводом непритягнення онука житомирянки та сина жительки району до кримінальної відповідальності «поліцейський» видурив у жінок усі їх заощадження. Допоки пенсіонерки не оговталися, «добродій» вже був біля дверей їх будинків та забрав кошти. Загальна сума сплаченої «допомоги» склала близько ста тисяч гривень.

  Лише після того, як незнайомець пішов, бабусі зателефонували рідним, про яких йшлося, та зрозуміли, що їх ошукали. Тоді пенсіонерки і звернулися до поліції.

  Нині слідчі встановлюють усі обставини подій у рамках розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінальних проваджень.

  Разом з тим, поліцейські зазначають, що повідомленням про проблеми у рідних, які можна вирішити за допомогою грошей, ні в якому разі не можна вірити. До того ж, слід пам’ятати, що залагоджувати такого роду неприємності за допомогою коштів – це злочин.

  Правоохоронці звертаються до жителів Житомирщини із наступними застереженнями.

  У разі, якщо вам повідомляють про затримання рідної людини за вчинення правопорушення, уточніть усі відомості, у тому числі й відділок, в якому знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до чергової частини поліції, з’ясуйте всі обставини та повідомте про вимагання грошей.

  Спробуйте зв’язатись з людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідними, друзями, сусідами тощо та дізнайтеся, чи все з ними гаразд.

  Жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити гроші за нібито звільнення рідної людини від відповідальності. Відразу повідомте до поліції, адже вас намагаються ошукати!

  Ніколи не передавайте гроші, призначені нібито для відшкодування збитків потерпілим або лікування, незнайомим людям. Усі питання майнового характеру вирішуйте через фінансові установи, за потреби, обговоривши це з близькими.

  Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим, особливо літнього віку. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework