Викритим контррозвідкою СБУ двом командирам штурмових підрозділів бойовиків НЗФ «Сомалі» повідомлено про підозру

Викритим контррозвідкою СБУ двом командирам штурмових підрозділів бойовиків НЗФ «Сомалі» повідомлено про підозру

  Викриття і документування протиправної діяльності проводилось Управлінням СБУ в Житомирській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

   Контррозвідка Служби безпеки України викрила двох командирів штурмових підрозділів незаконних збройних формувань, причетних до бойових дій проти сил АТО та ООС, зокрема в районі Донецького аеропорту.

  За даними слідства, двоє уродженців Іловайська та Дебальцево у 2014 році приєднались до терористичних угруповань. Згодом їх призначили командирами підрозділів бойовиків так званих «штурмових рот «Окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону (більш відомого як «Сомалі»).

  Перебуваючи у складі незаконних збройних формувань, зловмисники брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, у тому числі в районах Донецького аеропорту, Іловайська та Савур-Могили. Обидва мають численні «нагороди» та «відзнаки» від «вищих керівників політичного та силового блоків» терорганізації «ДНР».

  Слідчі органів безпеки заочно повідомили обом ватажкам бойовиків про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності незаконного збройного формування) Кримінального кодексу України.

  За матеріалами контррозвідки СБУ суд розглядає рішення щодо здійснення стосовно обох підозрюваних спеціального досудового розслідування. Також вирішується питання щодо оголошення зловмисників у міжнародний розшук.

Пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework