Пилка, плоскогубці та сигнальні пістолети: з чим в останній місяць року приходили відвідувачі до судів Житомира та області

Пилка, плоскогубці та сигнальні пістолети: з чим в останній місяць року приходили відвідувачі до судів Житомира та області

  У грудні 2020 року під час здійснення контрольно-пропускного режиму співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області не допустили пронесення до приміщень судів 160 предметів, прохід з якими заборонений.

 

  Про це говорили на службовій нараді, яка відбулася в управлінні 29 грудня.

  Так, співробітники нарядів не допустили пронесення:

  • 1 пристрою для відстрілу патронів, спорядженого гумовими кулями,
  • 2 стартових пістолетів (спортивних звукових сигнальних пістолетів для старту змагань),
  • 92 ножів,
  • 49 балончиків зі сльозогінним газом,
  • 11 ножиць,
  • 3 електрошокерів,
  • 1 плоскогубців та однієї пилки.

  Всі ці предмети були залишені в камерах схову та повернені власникам після судових засідань.

  Також у грудні до приміщень судів не допустили двох відвідувачів з підвищеною температурою (понад 37 градусів) задля недопущення в установах розповсюдження вірусної інфекції Covid-19. В умовах карантину співробітники нарядів Служби судової охорони несуть службу в захисних масках та гумових рукавичках, на постах наявна рідина для дезінфекції рук, до судових залів пропускають лише безпосередніх учасників судового процесу і виключно в масках.

  Згідно з Примірними правилами пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів, забороняється приходити з ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння, з тваринами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів із гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної чи подразнюючої дії; з легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, колюче-ріжучими предметами, а також з валізами, господарськими сумками та пакетами великих розмірів (60х40х20 см).

  Речі, які належать до переліку заборонених, краще не брати з собою до суду.

  «Незабаром новорічно-різдвяні свята, тож співробітники Служби судової охорони у Житомирській області готові до можливого ускладнення обстановки і на період святкових днів несуть службу в посиленому режимі. Цей режим полягає у вжитті додаткових заходів безпеки в разі загострення обстановки в приміщеннях або на території судів», - зауважує тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління полковник Служби судової охорони Микола Юхимчук.

  Нагадаємо, що з 30 об’єктів правосуддя Житомирської області під охороною Служби судової охорони перебувають 19, або 63,3%. Наступною установою, де співробітники Служби виконуватимуть завдання з охорони приміщень та забезпечення безпеки учасників судового процесу, буде Бердичівський міськрайонний суд.

Пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework