На Житомирщині екс-суддю визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

На Житомирщині екс-суддю визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

  Коростенською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді адміністративного протоколу про адміністративне правопорушення, вчинене колишнім суддею одного з районних судів Житомирської області.

   За результатом розгляду Лугинським районним судом винесено постанову про визнання особи винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування перед звільненням).

  У судовому засіданні екс-суддя визнав свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення.

 Йдеться про те, що суддя районного суду, який, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», є суб’єктом відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, не додержався вимог  чинного законодавства.

  Зокрема, звільнившись у вересні 2019 року з посади судді у відставку, подав відповідну декларацію перед звільненням лише через сім місяців, у березні 2020 року, хоча мав би подати такий документ у день звільнення.

  Виявлено правопорушення та надіслано відповідні матеріали про притягнення колишнього судді до адміністративної відповідальності Національним агентством з питань запобігання корупції.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework