У Житомирі через теплу погоду зацвіли каштани

У Житомирі через теплу погоду зацвіли каштани

  У Житомирі восени через несприятливі погодні умови повторно зацвіли каштани. Цвітіння дерев можна побачити на вулицях Леха Качинського та Чуднівській.

  Про це Сусіпільному розповіла представниця Житомирського гідрометцентру Іраїда Єленевська. За її словами, високі температурні показники у вересні спровокували дерева на повторне цвітіння:

  "Вересень вже традиційно подовжує літній період. Протягом місяця зберігалася тепла погода. Ще в середині вересня температура підвищувалася до 31, 33 градусів. а наприкінці місяця до 26-28 градусів. Такі високі температурні показники зафіксовані вперше з 1945 року. Потім область накрив циклон, однак температурний режим ще на високому рівні і перевищує кліматичні норми на 4-5 градусів".

У Житомирі через теплу погоду зацвіли каштани  Науковець Іван Хомяк каже, що деревам шкідливо цвісти повторно, адже через це вони хворіють і навесні на них стає менше цвіту:

  "Осіння цвітіння може бути викликано як аномалією, так і адаптативним захисним механізмом. Такі адаптації бувають через несприятливі кліматичні умови або напади шкідників. Квіткові бруньки закладаються неподалік від листя і як тільки листя пошкоджується, то може запуститися процес цвітіння. Це шкідливо для дерева, такі гормональні порушення ослаблюють дерево. І наступного року воно буде слабшим і страджатиме".

 

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Ігор Грач

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework