У Житомирі для школярів з синдромом Дауна замість лінійки організували катання на квадроциклах

  1 вересня для школярів з синдромом Дауна житомирської спецшколи-інтернату №2 замість святкової лінійки організували катання на квадроциклах.

   Про це йдеться у сюжеті suspilne.media.

  Ідею провести перший день навчального року на свіжому повітрі запропонували вихователі класу, каже вихователька 3-В класу Лариса Шевчук. За її словами, такі уроки позитивно впливають на розвиток дітей:

  "По-перше, свіже повітря. По-друге, нам хотілося перший день навчального року почати з якогось приємного моменту, оскільки у нас зараз пандемія, і не дозволено для 3 класів проводити лінійку в школі. Батькам, на жаль, також не можна заходити до школи, а хотілося, щоб діти побули сьогодні з ними".

  Представниця громадської організації " Житомирський Обласний Фонд Соціального Захисту Інвалідів" Наталія Васильченко каже, що такі катання безоплатні:

  "Прогулянку на квадроциклах ми проводимо разом з Агенством Позитивних Емоцій "БЕЗ МЕЖzt". І взагалі ці катання на квадроциклах призначені допомогти людям і дітям з інвалідністю інтегруватися у спорт і туризм".

  Тато третьокласника Олександр Гукайло їздив на квадроциклі разом із сином. Чоловік каже, що такий формат святкування їм дуже сподобався:

  "Неймовірні враження. Я думаю, що в мого сина Антона теж. Знаєте, будь-які позитивні враження для них мають дуже велике значення. Вони дають їм поштовх до розвитку. І саме такі позитивні емоціє покращають їх стан здоров’я".

  Поки одні учні каталися на квадроциклах, їх однокласники вчилися стріляти з лука. Заняття для них проводив волонтер Олександр:

  "Це спортивний лук, але з нього зняті прицільні пристрої, тому зараз він вже має назву інтуїтивний лук. Ми стріляємо по напрямку стріли. Це різновид спортивної стрільби з луку".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Сергій Кобилянський

 Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework