У притулку для бездомних у Житомирі не приймають безхатьків

  Житомирський міський центр обліку для бездомних людей із 10-го серпня припинив приймати безхатьків.

 

   Про це Суспільному розповів його керівник Владислав Паламарчук.

  За словами Владислава, це сталося через те, що міські служби соціального захисту не взаємодіють із притулком і не хочуть долучатися до розв’язання його проблем.

  Віктор Закусило – один із 40-ка безхатьків, які тимчасово проживають у міському центрі обліку бездомних людей. Він розповів, що тут 3 роки. Привезли його на інвалідному візку. Тут його полікували поставили на ноги.

У притулку для бездомних у Житомирі не приймають безхатьків

  Віктор Закусило: "Працював на пилорамі у Вересах Житомирського району. На мене впала колода і переламала мені ноги. Мене посадили в машину і привезли сюди. Я ходити взагалі не міг. Зараз, як бачите, нормально себе почуваю. Всі від мене відмовилися. Куди мені подітися?"

  Рік у притулку проживає й Людмила Клименко. Вона розказала, що лише тут відчула себе людиною і навіть почала підробляти у центрі кухаркою.

  Людмила Клименко: "У мене хата є батьківська. Батьки померли. А старша сестра собі в руки забрала цей дім. Я не можу там проживати, бо я втратила всі документи. Зараз мені роблять документи, довідки на пенсію теж. Тобто все може налагодитися".

У притулку для бездомних у Житомирі не приймають безхатьків

  Керівник притулку Владислав Паламарчук пояснює, що заклад закривається, бо він нікому в місті не потрібен і немає грошей на його утримання. Тож, бездомних сюди більше не привозитимуть.

  Владислав Паламарчук: "Ми потрапили у замкнуте коло. Я хочу, щоб у нашій організації була повна взаємодія з поліцією, лікарнями та соціальним захистом. Центр буде функціонувати по-новому. Ми переглянемо всі моменти, зустрінемося з керівниками департаментів служб, щоб спільно напрацювати порядок взаємодії".

  Керівниця міського департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір розповіла, що центр для безхатьків розпочне працювати після проведення ремонту у ньому.

  Вікторія Краснопір: "Ми вирішили зробити невелику паузу у прийомі людей. На 2-3 дні. Це потрібно для того, аби прибрати приміщення, відремонтувати, продезінфікувати, випрати все, що там є. Центр не припиняє свою роботу. Мешканців притулку ніхто звідти не проганятиме у міські двори".

 

Автор Володимир Шолдрук.

Камера Олександр Данилюк

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework