×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

«Ми понад півстоліття вшановуємо урочистість перемоги 45-го, а трагічна війна 41-го досі триває…» 1941. Фільм перший "Гроза" над Європою

Жодна країна світу не знає такої кількості пам'ятників невідомому солдату. Із десяти мільйонів людей, які пішли на фронти Другої світової, майже кожен п'ятий зник безвісті.

Переважна кількість — у той самий страшний 41-й рік.

Його німе відлуння і донині проступає зотлілими кістками з мерзлої землі Карелії, у білоруських болотах, у лісах під Києвом і на підмосковних полях. Кажуть, що війна не закінчилася, доки не похований останній її солдат. Ми понад півстоліття вшановуємо урочистість перемоги 45-го, а трагічна війна 41-го досі триває…

У першій серії увага акцентується на таємному плані, розробленому Сталіним та вищими урядниками СРСР про вторгнення до Західної Європи. Директива мала назву «Гроза». Сталін міг зупинити Другу світову війну, але не зробив цього через власні авантюрні плани щодо створення «Світової Соціалістичної Радянської Республіки» (за міфом В. І. Леніна про «Світову революцію»).

Багато уваги у фільмі приділяється змові між «заклятими друзями», Сталіним та Гітлером, щодо розподілу сфер впливу в Європі, закріпленому в таємному протоколі угоди Пакта Молотова-Ріббентропа.

Все це неминуче вело до військового зіткнення двох найстрашніших тоталітарних режимів, двох ворогуючих ідеологій, для яких життя людей не мало ніякого значення. У цій кривавій бійні перемогти міг лише один...

Фільм, створений відомим режисером-документалістом Ігорем Кобриним, розкриє глядачам каналу "Україна" невідомі факти Другої світової війни. Автор фільму торкнеться питань, які дозволять українцям по-іншому поглянути на суть військового протистояння СРСР і Німеччини, і хід бойових дій в тій війні.

Фільм "1941" цілком побудований на унікальних архівних документах з використанням кадрів кінохроніки 30-40-х років XX сторіччя. Автори проекту в ефірі каналу "Україна" висунуть гіпотезу розвитку політичних подій довоєнних років, підтверджену документальними джерелами, проаналізують хід бойових дій 1941 року - в перші дні війни на території Радянського Союзу, а також пов'язані з ними рішення і дії вищого керівництва країни. Крім того у фільмі будуть наведені докази недостовірності багатьох усталених думок про ту війну, які знайомі кожному жителю України зі шкільної програми.

Фільм "Гроза" над Європою

Последнее изменение Пятница, 08/05/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework