×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Ветерани АТО пропонують в районі села Тетерівка створити житлово-будівельний кооператив

Діалог громади з владою. Саме в такому форматі в Житомирській мерії пройшли загальні збори військовослужбовців 95 аеромобільної бригади, членів їх сімей та демобілізованих воїнів.

Зібрання ініціювала громадська організації "Бойове братерство ветеранів АТО". На обговорення винесли нагальні питання соціального захисту учасників бойових дій, які передбачені законом, але гальмують на різних стадіях реалізації, передає «Житомирська хвиля».

На зустріч прибули запрошені представники командування бригади, обласної держадміністрації та міськради, нардеп від Житомира Борислав Розенблат.

Намагалися разом розібратися як у загальних питаннях, так і в конкретних ситуаціях. Найперше, що хвилювало присутніх, це затяжний процес оформлення посвідчень учасників АТО. Від наявності документу зараз залежить, чи отримають родини військових пільги в оплаті комунальних платежів, що значно стрибнули вгору.

З керівництвом бригади, з'ясовували питання, пов’язані з демобілізацією та грошовими виплатами учасникам бойових дій. Про заходи щодо соціального захисту та медичної реабілітації військових доповідав заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Також на зборах підняли блок питань стосовно передбаченого законом надання земельних ділянок учасникам бойових дій. Заступник міського голови Сергій Сухомлин поінформував, що до міськради подано більше 900 заяв. Позитивні рішення прийняті по 135 ділянках. Передусім, їх виділяють родинам загиблих воїнів та поранених. Загалом, процедура ця довготривала, а вільної землі в межах міста – обмаль. Альтернативний варіант пропонують самі ветерани АТО. Створений ними житлово-будівельний кооператив "Укроп" намагається отримати земельний масив у передмісті. Наразі розглядається така можливість в районі села Тетерівка.

"Ми плануємо отримати біля 200 га землі. Ця земля буде розподілятися колегіально і виключно між членами кооперативу – ветеранами АТО. Кооператив не передбачає ведення господарської діяльності з точки зору отримання прибутку, і створений, як обслуговуюча структура для вирішення питань житлового будівництва". - зазначив голова громадської організації "Бойове братерство ветеранів АТО" Валерій Логінов (позивний "Аскольд").

Зараз кооператив об’єднує 250 учасників, але в ході демобілізації, певно, що їх число значно збільшиться. На загальних зборах члени кооперативу "Укроп" підписали відкритий лист до голови облдержадміністрації з проханням підтримати інтереси ветеранів АТО в питанні переоформлення землі, яка перебуває у відомстві Держлісу.

n 1604153950

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework