×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщина розпочинає процес об’єднання територіальних громад

Добровільне об'єднання територіальних громад – це питання обговорювали сьогодні, 14 квітня, на розширеній нараді під головуванням керівництва області за участю керівників районів та експерта з питань децентралізації.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Основне завдання для всіх нас – розробити проекти перспективних планів формування територій кожної громади області, які будуть об’єднуватися. Саме ви, керівники органів місцевого самоврядування, маєте бути ініціаторами такого об’єднання. Адже ви знаєте особливості своїх громад та додаткові можливості й переваги об'єднання", - звернувся до керівників районів голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

Так, об’єднана територіальна громада отримуватиме податок на доходи фізичних осіб, базову дотацію, а також матиме прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом в отриманні освітньої, медичної субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів, а також стимулюватимуться і капітальні видатки.

Голова обласної ради Віталій Француз акцентував, що сьогодні вже прийняті всі необхідні законодавчі документи, щоб розпочати активну фазу реформ. Зокрема, 3 березня цього року Президент України підписав закон, який дає підстави для добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ та міст. Окрім цього, Урядом затверджена методика створення спроможних територіальних громад, які зможуть надавати якісні послуги у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури завдяки відвідним фінансовим, інфраструктурним та кадровим ресурсам.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський та  голова обласної ради Віталій Француз підписали спільне розпорядження «Про створення регіональної робочої групи з розроблення перспективного плану формування територіальних громад Житомирської області».

n 1404153902

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework