×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Президент України визнав унікальною програму реабілітації військових, яку розробили на Житомирщині

Близько 3 тис. військовослужбовців повернулися із зони АТО на Житомирщину. Хлопці мужньо виконали свій конституційний обов’язок і тепер як ніхто інший заслуговують на допомогу та увагу влади.

n 0904153851

"Не залишити без допомоги й уваги жодного із демобілізованих " –  таке завдання дав голова облдержадміністрації Сергій Машковський керівникам районів, міст, профільним установам та організаціям. Роботу в цьому напрямку  він започаткував в області задовго до демобілізації.

«Ми розпочали підготовку до демобілізації одразу з початку мобілізації. Розуміємо, що для воїнів, які повертаються із зони бойових дій, передовсім важливо адаптуватися у мирному житті, пройти реабілітацію, насамперед психологічну та знати, що вони не залишені напризволяще», – розповів Сергій Машковський.

Так, за дорученням голови облдержадміністрації на Житомирщині розроблено програму реабілітації військових, яку Президент України визнав унікальною та поставив у приклад іншим областям.

Програма реабілітації полягає в тому, що поранені бійці, які пройшли лікування у госпіталях, звертаються до лікувально-консультативної комісії  при обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського. Медики визначають, як має проходити подальша реабілітація кожного бійця. У програмі задіяні 26 лікувально-профілактичних закладів вторинного рівня у районах і містах області та 6 – третинного рівня.  Програма передбачає не тільки фізичну, але й психологічну реабілітацію, а всі послуги – безкоштовні.

Також на Житомирщині за ініціативи голови облдержадміністрації створено Центр допомоги учасникам АТО.

«Центр працює за принципом «єдиного вікна». Ми створили його для того, аби спростити процедуру отримання допомоги учасниками АТО. Тепер військовому достатньо прийти у 101 каб. облдержадміністрації та розповісти про необхідну допомогу. Спеціалісти проконсультують щодо документів та забезпечать їх належний і головне – оперативний розгляд. Основне завдання Центру – супровід військових від моменту озвучення проблеми до вирішення питання», – інформував Сергій Машковський.

Так, до Центру допомоги учасникам АТО продовжують звертатися демобілізовані зі всієї області. Питання соціальної допомоги, реабілітації, зубопротезування, психологічної підтримки, юридичних консультацій, отримання земельної ділянки, пошук працевлаштування, пенсійного забезпечення – далеко не весь перелік, чим займається Центр. Кожне звернення перебуває під особистим контролем керівництва області. Фахівці центру – на постійному зв’язку із заявниками, допоки питання не буде вирішено.

Сергій Машковський запрошує військових області до Центру допомоги учасникам АТО та закликає повідомляти про випадки відмови в допомозі у будь-яких структурах за тел. гарячої лінії (0412) 47-50-06 для негайного реагування.

Контакти Центру допомоги учасникам АТО:

м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, каб. 101.

Тел.: (0412) 47-50-06.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework