×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Шведи допоможуть Бердичеву вийти з темряви

У Бердичеві (Житомирська область) та Кременчуці (Полтавська область) проведуть реконструкцію вуличного освітлення за кошти швецьких інвесторів. 

n 0904153841

Кредити на впровадження енергоефективних технологій міста отримають в рамках реалізації програми Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), передає ecotown.

Зокрема, на оновлення вуличного освітлення у Бердичеві міжнародна організація виділить майже 4 млн гривень строком на 5 років під 3,0% річних. Наданий НЕФКО кредит місто має виплатити за три транші: 30% суми після початку проекту, 60% - після виконання першої половини робіт, і не менше 10% - після реалізації проекту. За словами спеціалістів, термін окупності таких енергоощадних проектів зазвичай становить 5 років. 

Наразі кредитну пропозицію НЕФКО Бердичів повинен узгодити з Мінфіном. Міністерство розгляне структуру міського бюджету, усі його видатки і дасть (або не дасть) погодження. Після отримання згоди реалізація проекту перейде у практичну площину.

Північна екологічна фінансова корпорація також погодилася інвестувати проект зі встановлення економних систем вуличного освітлення у Кременчуці. В цілому НЕФКО високо оцінила обидві заявки міста – ще одна стосується теплосанації дитячого садка N32.

Міжнародна фінансова установа, заснована у 1990 році п'ятьма північними країнами: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією, сьогодні фінансує близько 400 малих та середніх екологічних проектів у країнах Центральної та Східної Європи. 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework